KAMERE SNIMILE SPEKTAKULARNO BEKSTVO IZ SUDNICE: Kad su mu skinuli lisice nastao je HAOS! Usledila potera (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

UHVATI ME AKO MOŽEŠ

KAMERE SNIMILE SPEKTAKULARNO BEKSTVO IZ SUDNICE: Kad su mu skinuli lisice nastao je HAOS! Usledila potera (VIDEO)

Planeta -

Edi Viljalobos pojavio se 27. februara na sudu u Hilsborou, predgrađu Portlanda, gde je trebalo da bude izabrana porota za njegovo suđenje. Inače Viljalobos je optužen da je pre dve godine nožem izbo dvojicu muškaraca i jednog od njih ubio.

Kako nalaže državni zakon, optuženom su tokom postupka stavljene lisice na ruke i noge, koje su u sudnici skinute. Na snimku nadzorne kamere vidi se da 28-godišnji muškarac, u plavoj košulji i crnim pantalonama, prvo izvlači stolicu da sedne, a zatim beži.

Na vratima sudnice nije bilo nikoga, pa je Viljalobos istrčao niz hodnik i napustio sud kroz izlaz za zaposlene, gde je zalupio vrata pred dvojicom pravosudnih službenika koji su ga jurili.

Pošto je optuženi bio prebrz za njih, pozvali su pojačanje i krenula je velika potraga. Završilo se posle oko dva sata, kada je policija dobila poziv od zabrinutog meštana koji je čuo da neko provaljuje u susedni stan. Bio je begunac od suda koji se sakrio u orman i pokrio ćebadima. Tamo mu je policija na kraju ušla u trag i uhapsila ga.

Viljalobos sada ima još dva krivična dela u svojoj krivičnoj evidenciji: bekstvo iz pritvora i provalu. Izbor porote je odložen, a suđenje će biti nastavljeno u septembru.

Lokalna šerifova kancelarija saopštila je da dvojica pravosudnih službenika koji su bdeli nad okrivljenim ostaju na dužnosti. Oni će pažljivo proučiti bekstvo i lekciju iskoristiti u daljem usavršavanju svojih pripadnika kako se slični incidenti ne bi ponovili.

Kurir.rs/24ur

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja