PRIGOŽIN IZ BAHMUTA NAJAVIO KANDIDATURU ZA PREDSEDNIKA: Kreće u izbornu trku prvog čoveka, ali ne Rusije nego Ukrajine! VIDEO
Foto: Foto: Printscreen Twitter

poruka

PRIGOŽIN IZ BAHMUTA NAJAVIO KANDIDATURU ZA PREDSEDNIKA: Kreće u izbornu trku prvog čoveka, ali ne Rusije nego Ukrajine! VIDEO

Planeta -

Vlasnik vojne kompanije PMC Vagner Jevgeniji Prigožin oglasio se iz Bahmuta gde se u strogom centru grada vode žestoke borbe između boraca njegove formacije i ukrajinskih vojnika, da bi iz jedne zgrade uz zvuke detonacija naveo da će se kandidovati na izborima 2024. godine za predsednika.

Međutim, ne kako bi neko mislio za predsednika Rusije, nego je Prigožin ozvaničio svoju kandidaturu za narednu 2024. godinu za predsednika Ukrajine.

" Dajem veoma važnu izjavu. Odlučio sam da se kandidujem za predsednika Ukrajine. Ako pobedim na izborima, onda će sve biti u redu", rekao je Prigožin.

Inače u 2024. godinu, da nije bilo rata u Ukrajini trebali su da se održe redovni predsednički izbori na kojima je sada već daleke 2019. godine aktuelni predsednik Volodimir Zelenski pobedio zahvaljujući ruskim i ukrajinskim glasovima.

Međutim, situacija se značajno promenila i okrenula, jer je Volodimir Zelenski postao za Ruse neprijatelj Broj 1, kao što je Putin za njega postao neprijatelj broj 1.

I dok uveliko traje rat o izborima u Ukrajini se javno i ne govori, međutim sa ruske strane već se u etar puštaju takve izjave, doduše nezvanično da bi u slučaju da Rusi zauzmu celu Ukrajinu uključujući i Kijev tamo postavili svog čoveka.

Prema jednima je to trebao da bude odbegli bivši predsednik Viktor Janukovič, na koga međutim ni Moskva ne računa, ali u večini izvora figurira Viktor Medvedčuk, koji je razmenjen početkom jeseni za Azovce zaobljene u čeličani Azovstalj.

Kako je tada objašnjeno Medvedčuk igrao je do hapšenja veliku ulogu u razemni zarobljenih boraca LNR i DNR za Ukrajinske vojnike.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track