SUROVOST TAKSISTE ŠOKIRALA SLOVENCE: Zanemoćalog starog muškarca izneo iz kola i ostavio ga da leži na betonu (VIDEO)
Foto: Printscreen Twitter

niko ovo ne zaslužuje

SUROVOST TAKSISTE ŠOKIRALA SLOVENCE: Zanemoćalog starog muškarca izneo iz kola i ostavio ga da leži na betonu (VIDEO)

Planeta -

Internetom kruži snimak taksiste iz Maribora, koji je iscrpljenog muškarca izneo iz kola i ostavio da leži na ivici puta. O incidentu je obaveštena i policija, koja je muškarca sprovela do njegove kuće. Za sada se ne čini da je reč o prekršaju ili krivičnom delu, ali se još prikupljaju obaveštenja o incidentu, navodi 24 ur.

Njegov čin je ipak uznemirio je javnost, a odazvalo se i udruženje Humanitarček. „Bez obzira na uzrok, niko ne zaslužuje da bude ovako tretiran“, naglasili su.

Incident je snimio specijalista urgentne medicine dr. Andrej Hohnec .

Policija je takođe potvrdila da je primila prijavu.

„Policija je po dolasku na lice mesta uočila muškarca na zemlji ispred kapije parkinga i dopratila ga do njegovog stana u blizini“, objasnili su iz PU Maribor.

Uz sve prikupljene prijave, policijski službenici do sada nisu pronašli znakove prekršaja ili krivičnog dela, ali i dalje prikupljaju prijave u vezi sa incidentom.

U udruženju Humanitarček su naglasili da niko ne zaslužuje takav tretman. "Sve što nije u redu sa našim društvom. Jesmo li zaista pali toliko daleko?" naveli su i posebno istakli odnos prema starima.

Pogotovo kod njih, konfuzija nije nužno posledica pijanstva, već mogu biti i razna druga stanja i bolesti.

„Od hipertenzivne krize, hipo- ili hiperglikemije, demencije, bilo kakve patologije mozga i tako dalje, ali čak i ako se neko onesvesti od alkohola – ako ga već primite u taksi – da li je to način da ga jednostavno ostavite da leži?"

(Kurir.rs/24ur.com)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track