ALBANAC UHAPŠEN U AMERICI ZBOG TERORIZMA: Na društvenim mrežana ostavljao JEZIVE poruke, gradonačelnku Njujorka pretio UBISTVOM
Foto: Printscreen

radikalni islamista

ALBANAC UHAPŠEN U AMERICI ZBOG TERORIZMA: Na društvenim mrežana ostavljao JEZIVE poruke, gradonačelnku Njujorka pretio UBISTVOM

Planeta -

Ridon Kola optužen za pretnje pre održavanja današnje parade na Dan Svetog Patrika u Jonkersu u Njujorku, SAD, suočava se sa federalnim optužbama. On je optužen da je pretio da će tokom parade ubiti policajce i gradonačelnika.

"To je obično ono što teroristi žele da urade. Oni žele da terorišu vaš um, terorišu vaše misli i uplaše vas", rekao je gradonačelnik Majk Spano, javio je CBS, a preneo "Klan kosova".

Istraga je otkrila uznemirujuće pretnje na društvenim mrežama.

Kola, koji je albanskog porekla, navodno je izrazio podršku radikalnom islamskom ekstremizmu.

FBI navodi da je ovog meseca poslao poruku direktno policiji Jonkersa, u kojoj je napisao: "Presrešću policajce iz Jonkersa i njihove šefove duž ulice Maklin. Biće to scena užasa... Alahu Akbar”.

Ovaj 32-godišnjak živi u blizini rute gde se održava parada i ranije su ga ispitivali organi za sprovođenje zakona. Ovog puta, pripadnici združene operativne grupe FBI-NIPD za borbu protiv terorizma presreli su i uhapsili Kola.

U petak se suočio sa sudijom u saveznom sudu. Američki tužilac je rekao da je upravo ovog meseca Kola hvalio Sajfula Saipova, nazivajući ga svojim bratom.

Saipov služi doživotnu kaznu jer je kamionom pregazio i ubio osmoro ljudi i povredio 15 njih u terorističkom napadu na biciklističkoj stazi na Menhetnu na Noć veštica 2017. godine.

(Kurir.rs/

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja