UMRO BIVŠI PREDSEDNIK CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE ČUROV: Planirao da napiše knjigu o mešanju SAD u izbore drugih zemalja
Foto: Foto: Printscreen Youtube

IZDALO GA SRCE POSLE OPERACIJE

UMRO BIVŠI PREDSEDNIK CENTRALNE IZBORNE KOMISIJE ČUROV: Planirao da napiše knjigu o mešanju SAD u izbore drugih zemalja

Planeta -

Bivši predsednik Centralne izborne komisije Ruske Federacije Vladimir Čurov preminuo je u sredu u 71. godini, doživeo je veliki srčani udar. Ovo je za TASS izvestio poslanik Državne dume Leonid Ivlev.

"Tužna vest, da. Danas u 8:00 ujutru preminuo je u bolnici posle operacije. Vladimir Jevgenijevič je doživeo veliki srčani udar, umro je", rekao je on.

Prema rečima Ivleva, Čurov se juče i prekjuče osećao dobro, planirao je da napiše knjigu o mešanju SAD u izbore drugih zemalja.

„Veoma dostojan čovek, radio sam sa njim devet godina“, zaključio je zamenik, koji je bio zamenik predsednika CIK-a od 2008. do 2016. godine.

Smrt Čurova u bolnici je TASS-u izvestio i izvor blizak bivšem šefu CIK-a.

Čurov je 17. marta napunio 70 godina. Rođen je 17.03.1953.

U periodu od 2007. do 2016. godine bio je predsednik Centralne izborne komisije Ruske Federacije, od 2016. godine obavljao je dužnost ambasadora za velike slobode u Ministarstvu spoljnih poslova Rusije, nadgledao praćenje izbora za strane organe vlasti. O

dlikovan je ordenom prijateljstva, "Za zasluge otadžbini" IV stepena, Aleksandra Nevskog, znakom "Za besprekornu službu" KSKS i KSKS godine.

Kurir.rs/TASS

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track