MALA EVELIN HRABRO GLEDALA SMRTI U OČI: Devojčica heroj pokušala da spasi drugare kad je počeo masakr u školi u Nešvilu
Foto: Printscreen/Facebook

tuga

MALA EVELIN HRABRO GLEDALA SMRTI U OČI: Devojčica heroj pokušala da spasi drugare kad je počeo masakr u školi u Nešvilu

Planeta -

Devetogodišnja Evelin Dekhaus jedna je od žrtava masakra u Nešvilu.

Devojčicu je ubila Odri Hejl i to dok je devetogodišnjakinja pokušavala da uključi protivpožarni alarm kako bi sprečila napadača da otvori pucnjavu u školi.

Porodica je Evelin opisala kao iskru svetlosti, a takođe su rekli da su potpuno slomljeni zbog njene smrti. Ispričali su da je devojčica bezuspešno pokušavala da upali protivpožarni alarm kako bi pomoć što pre stigla u školu.

Među žrtvama je i njen drug Vil Kini. Njegova porodica je rekla da je Vil bio veoma ljubazan, uvek je mislio na druge, a obožavao je svoje mlađe sestre.

- Vil je imao nepokolebljiv duh. Bio je vrlo ljubazan i nežan. Stalno se smejao i zasmejavao druge. Voleo je svoju porodicu i uvek je bio uzbuđen kada je trebalo da ugosti svoje drugove - rekao je porodični prijatelj.

Odri Hejl, podsetimo, ubila je šest osoba, među kojima i troje dece uzrasta od devet godina. Đaci su identifikovani kao Evelin Dekhaus, Vilijam Kini i Hali Skrags, piše CNN, a prenosi Telegraf. Hali je bila ćerka pastora čija crkva vodi školu.

U pucnjavi je ubijena Sintija Pik (61), Ketrin Kunc (60) i Majk Hil (60), saopštila je policija. Ketrin Kunc bila je direktorka škole, Sintija Pik nastavnik na zameni, a Majk Hil je u školi radio kao domar.

- Zajedno se uzdamo u Hristovu moć koja će nam dati utehu i nadu koja nam je očajnički potrebna - saopštilo je rukovodstvo škole.

Privatnu hrišćansku školu inače pohađa oko 200 đaka.

Hejlovu su upucala dvojica policajaca.

Masakr se dogodio u 10.13 sati po lokalnom vremenu, a od tog trenutka do njene smrti prošlo je ukupno 14 minuta. Dok je policija ulazila u zgradu u toku je bila evakuacija učenika i zaposlenih.

Nakon masakra su stigle brojne reakcije. Drugarice ubice nisu mogle da poveruju da je Hejlova to mogla da uradi, a rekle su da je bila veoma slatka i zabavna. Njena majka je rekla da je "upravo izgubila svoju ćerku" i pozvala na povećanu kontrolu oružja.

Oglasio se i predsednik SAD Džozef Bajden ponovivši da se mora stati na kraj prodaji napadačkog oružja.

Policija je u domu Hejlove pronašla još oružja. Pronađen je i manifest koji je napisala.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track