OVO SU ŽRTVE PUCNJAVE POMAHNITALE BIVŠE UČENICE: Direktorka potrčala da zaštiti decu čim je čula pucnje, našli je mrtvu u hodniku
Foto: gofundme.com, Shutterstock, Ilustracija

Horor u školi u Nešvilu

OVO SU ŽRTVE PUCNJAVE POMAHNITALE BIVŠE UČENICE: Direktorka potrčala da zaštiti decu čim je čula pucnje, našli je mrtvu u hodniku

Planeta -

Direktorka škole u ​​Nešvilu koju je u ponedeljak napala, "emocionalno poremećena", bivša učenica, potrčala je ka pucnjavi u pokušaju da spase svoje đake.

Doktorka Ketrin Kuns, 60-godišnja direktorka, pronađena je kako leži mrtva u hodniku, a šef policije u Nešvilu je rekao da je očigledno pokušala da se supotstavi Odri Hejl, transrodnoj 28-godišnjakinji.

masakr u školi, amerika
foto: gofundme.com

Hejl je u ponedeljak u 10:13 ujutru pucala kroz zaključana staklena vrata na ulazu u Hrišćanskoj škole usled čega se oglasio alarm. Hejl je tada počela da traga za žrtvama - nasumično odabranim, rekla je policija - i viđena je na snimcima nadzornih kamera kako hoda hodnicima, sa jurišnom puškom u ruci.

Ras Puli, član gradskog veća Nešvila i bivši agent FBI, rekao je da je Kunse pokušala da spase svoje učenike, piše Dejli mejl.

"Direktorka dr Koonce je, čuvši prve pucnje, potrčala ka opasnosti“, napisao je on na Fejsbuku.

Nešvil
foto: Printscreen/FB

„Takođe se pobrinula da škola bude pripremljena uz aktivnu obuku strelaca i protokole. Te akcije su spasile bezbroj života', napisao je Pullei na Fejsbuku.

„Kako sam shvatio od svedoka u školi, Ketrin Kunse je bila na zum pozivu kada je čula prvi pucanj“, rekao je Puli.

„Odmah je prekinula poziv, ustala i krenula pravo ka napadaču.

1 / 5 Foto: gofundme.com

„Ona je radila ono što rade direktori, štitila je svoju decu. Osim toga, pripremila je školu tražeći napredni nivo obuke aktivnog strelca i od svedoka na licu mesta, ovaj protokol, čije detalje ne mogu da pružim, spasao je bezbroj života.“

Džon Drejk, šef policije u Nešvilu, rekao je u utorak da ne sumnja da je krenula ka opasnosti - iako nije imala precizne detalje.

"Došlo je do sukoba, siguran sam, to se može reći na osnovu položaja kako je ležala u hodniku", rekao je Drake.

Audrey Hale, Odri Hejl
foto: Metro Nashville PD / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Inače, u krvavom piru Odri Hejl ubijena su i dva radnika škole – Sintija Pik, 61-godišnja nastavnica na zameni i Majk Hil, 61-godišnji staratelj. Ubijena su i tri devetogodišnjaka.

Hejl je ubila policija 14 minuta nakon početka pucnjave.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track