A GDE JE? Fotografija iz Liverpula obišla svet, policajac gleda kroz prozor dok kriminalac koga traži stoji iznad njegove glave
Foto: Crown Prosecution Service

urnebesno

A GDE JE? Fotografija iz Liverpula obišla svet, policajac gleda kroz prozor dok kriminalac koga traži stoji iznad njegove glave

Planeta -

Urnebesna fotografija iz Liverpula na kojoj policajac gleda kroz prozor, dok kriminalac koga traži stoji iznad njegove glave obišla je svet.

Ilegalni albanski emigrant Edmond Lika (32), u utorak je pred sudom u Liverpulu priznao krivicu za proizvodnju kanabisa. Lika nema stalnu adresu, stan u kojem se uzgajao drogu nije njegov, a policija ga je otkrila pošto je na tu adresu oko podneva stigao bravar kako bi promenio bravu na ulaznim vratima, prenosi Liverpool Echo.

Bravar je primetio kanabis u stanu i odmah pozvao policiju. Kasnije tog poslepodneva, policija je pretražila posed, veliku kuću u nizu, i otkrila da se u šest prostorija nalazi postrojenje za uzgoj kanabisa od najmanje 200 biljaka, opisano na sudu kao "sofisticirana operacija".

Policija je pronašla dokaze da je neko tu živeo i rekla da "nema sumnje da je to bio ovaj optuženik".

Lika je, naime, pokušao da pobegne od policije tako što se popeo kroz krovni prozor i sakrio se. Urnebesna fotografija na kojoj policajac gleda kroz prozor, a on stoji iznad njegove glave obilazi svet.

On je ipak pronađen uhapšen, a isprva je negirao da je upleten, ali je rekao da je u Ujedinjeno Kraljevstvo došao brodom preko kanala u septembru prošle godine, u nadi da će promeniti život i pronaći posao. Kako je rekao, za to putovanje je platio 5000 evra.

Lika je osuđen na dve godine i četiri meseca zatvora, a određeno je i oduzimanje i uništavanje droge i pribora.

(Kurir.rs/Liverpool echo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track