OSUĐEN UBICA MALE OLIVIJE: Snimak na kome pomahnitali narko diler puca na sve strane UŽASNUO SVET! OSTAO MONSTRUM DO KRAJA (VIDEO)
Foto: Facebook

presuda

OSUĐEN UBICA MALE OLIVIJE: Snimak na kome pomahnitali narko diler puca na sve strane UŽASNUO SVET! OSTAO MONSTRUM DO KRAJA (VIDEO)

Planeta -

Narko diler Tomas Kešman (34) danas je proglašen krivim za ubistvo devetogodišnje Olivije Prat-Korbel u jezivom napadu u Liverpulu.

Monstrum je čak i zaplakao kad je čuo presudu, a zatim se okrenuo prema svojoj porodici držeći glavu rukama. Olivijina porodica primetno je uzdisala tokom izricanja presude.

Na zastrašujućem snimku vidi se kako Kešman 22. avgusta prošle godine oko 22 sata juri svoju žrtvu Džozefa Nija (36) niz Olivijinu ulicu. Ni je u jednom trenutku pao i počeo da moli za milost. Kešman je hteo da ga usmrti iz blizine, međutim, njegov glok se zaglavio. Ni je nastavio da beže, a progonio ga je Kešman koji je bio naoružan sa dva pištolja pokušavajući da ga ubije po svaku cenu.

Ni je na kraju zalupao na vrata Olivijne kuće. Olivijina majka Šeril Korbel stala je na vrata, Ni je pokušao da nasilno uđe, a Kešman je u tom trenutku ispalio kobni metak koji je prošao kroz ruku žene i pogodio u grudi devojčicu koja je silazila niz stepenice.

- Plašim se mama - rekla je Olivija dok je silazila.

Devojčica je hitno prebačena u bolnicu, ali je ubrzo proglašena mrtvom.

Kešman je pokušao da prevari porotu na sudu u Mančesteru tokom dugog suđenja navodeći da je bio negde drugde kada se ubistvo dogodilo. Poroti je međutim trebalo nekoliko sati da proglasi Kešmana krivim po svim tačkama optužnice, uključujući ubistvo Olivije, pokušaj ubistva Nija, teške telesne povrede Olivijine majke i dve tačke za posedovanje vatrenog oružja sa namerom da ugrozi život.

Glavni svedok na suđenju bila je žena čiji identitet nikada neće biti objavljen.

Žena je navela da je Kešman došao u njenu kuću nakon pucnjave gde je čula da je rekao da je "ubio Džoija". Takođe je rekla da se plašila svedočenja protiv Kešmana, ali je odlučila da to učini jer je dete nastradalo.

Kešman je negirao sve tačke optužnice. Rekao je da je u vreme ubistva "pušio splif" i "brojao 10.000 funti u gotovini".

Thomas Cashman, Tomas Kešman
foto: Facebook

- Ja sam diler droge. Nisam loš diler droge koji prodaje lošu drogu. Ne radim ništa loše - rekao je pred sudom.

Kada mu je prikazan snimak nadzorne kamere, na kome se vidi naoružani napadač u crnom koji trči i puca, lagao je da to nije on.

Sudu je rekao i da zarađuje do 5.000 funti nedeljno prodajom kanabisa. Kešman je takođe tvrdio da je bio prijatelj sa Nijem za koga je porotnicima rekao da ima neprijatelje i da je na njega već pucano 2018. godine.

Suđenje je počelo košmarnim trenutkom kada je napadač ubio devojčicu.

Njena majka, gospođa Korbel, bila je kod kuće sa svoje troje dece i komšijama kada je čula buku i izašla napolje. Ni je u tom trenutku trčao prema svojoj kući dok ga je jurio naoružani napadač.

- Šeril Korbel je tada shvatila, prilično brzo, ozbiljnost situacije sa kojom se suočila i panično se okrenula i potrčala nazad ka svojoj kući. Pokušala je da zatvori svoja vrata, ali nisu se do kraja zatvorila - rečeno je tokom suđenja.

Olivia Pratt-Korbel, Olivija Prat Korbel, suđenje, majka
foto: Peter Byrne / PA Images / Profimedia

Ni je dotrčao i počeo da lupa po vratima tražeći pomoć. Gospođa Korbel se isprečila i vikala na njega da ode.

- Odjednom sam osetila da mi je ruka pogođena - rekla je majka nastradale devojčice.

Tada se okrenula i ugledala Oliviju.

- Shvatila da je odmah iza mene jer je silazila niz stepenice kad je čula buku - rekla je majka.

Sud je saslušao i Džozefa Nija koji je rekao da je dvorište porodice Olivije Prat-Korbel i da je naoružani napadač ušao za njim i pucao. Ubica je potom pobegao, a Ni je pao ispred kuće gde su ga našli i odvezli u bolnicu.

(Kurir.rs/Dejli mejl)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track