PROPAO JOŠ JEDAN NEMAČKI GIGANT: Poznati trgovački lanac ide u stečaj, ugroženo 300 prodavnica širom Evrope, radnicima preti otkaz
Foto: Malte Ossowski/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

kriza

PROPAO JOŠ JEDAN NEMAČKI GIGANT: Poznati trgovački lanac ide u stečaj, ugroženo 300 prodavnica širom Evrope, radnicima preti otkaz

Planeta -

Još jedan poznati nemački trgovački lanac morao je da podnese zahtev za stečaj od početka 2023. godine.

Nemački mediji prenose da je "Reno Schuhcentrum GmbH" pred bankrotom i da je okružni sud u Hamelnu 28. marta 2023. naredio preliminarni stečajni postupak.

Maloprodaja obuće "Reno" ima gotovo 300 poslovnica u Evropi i blizu 180 lokacija u Nemačkoj. Ukupno je 1.000 radnih mesta pogođeno stečajem.

Reč je o drugom najvećem trgovačkom lancu obuće u Nemačkoj nakon Dajhmana.

Reno Schuhcentrum GmbH
foto: Malte Ossowski/SVEN SIMON / AFP / Profimedia

Zahtev za nelikvidnost očigledno utiče samo na nemački ogranak kompanije, ali ne i na sestrinske kompanije u Austriji i Švajcarskoj.

Posrnuli lanac cipela tek je pre šest meseci dobio novog vlasnika. Krajem septembra HR Grupa prodala je maloprodaju obuće kompaniji cm.sports GmbH u saradnji s GA Europe.

O tome koliko je stanje u ovoj kompaniji zaista loše govori i podatak da veb prodavnica trenutno nije dostupna za kupovinu.

- Naša onlajn trgovina trenutno nije dostupna. Molimo vas za razumevanje i uskoro ćemo vam se obratiti s novostima - piše na web-stranici "reno.de".

Nekoliko trgovinskih lanaca je već podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci uključujući dva velikana u industriji obuće - Gerca i Salamandera. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača.

Reno se takođe neko vreme nalazio u ozbiljnoj krizi.

(Kurir.rs/Bizlife)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track