DIJALOG SA OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO RUSKOG BLOGERA: Istražitelj: Ko ti je dao ovu statuu? Trepova: Mogu li ti reći kasnije? VIDEO
Foto: Printscreen

ovjavljen snimak

DIJALOG SA OSUMNJIČENOM ZA UBISTVO RUSKOG BLOGERA: Istražitelj: Ko ti je dao ovu statuu? Trepova: Mogu li ti reći kasnije? VIDEO

Planeta -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Ruske Federacije MVD objavilo je snimak Darije Trepove koja je osumnjičena da je predala statutu sa eksplozivom ruskom ratnom blogeru Maksimi Fominu, koji je ponatiji kao Valdlen Tatarski, koji je ubijen u ndelju kasno poodne u jednom od kafića u Sankt Peterburgu kada je eskplodirao poklon koji je dobio.

Navnodno ona je pronađena u stanu prijatelja u koji se sakrila posle ubistva Tatarskog. Inasče u stanu koji je ona iznajmila pronađene su dve avio karte za Uzbekistan.

MVD Rusije objavio je snimak Trepove na kome ona odgovara na pitanja istražitelja:

Da li razumete zašto ste privedeni?

-Razumem,

- Za šta?

- Zato što sam bila na mestu ubistva Vladlena Tatarskog. Donela sam tamo statuu, koja je eksplodirala.

Ko ti je dao ovu statuu?

- Mogu li ti reći kasnije?

S ovim je Trepova za kojom se tragalo od sinoć priznala da je učestvovala u ubistvu Tatarskog.

Inače ruskie mediji se i dalje intenzivno bave ubistvom Maksa Fomina, alias Valdlena Tatarskog, ratnog blogera. Policija je otkrila kao prenosi ruski portal Argumenti Fakti da je atentat brižljivo pripreman, jer je iznajmila stan na pet minuta hoda od kafića u kome je likvidiran Tretjakov.

Ubistvo Vladlena Tatarskog je prema ruskim istražnim izvorima je pažljivo planirano i pripremljeno unapred, i da je u njemu nekoliko ljudi učestvovalo i da su među njima bile uloge jasno podeljene. U stanu u kome je Tretjakova boravila pronađene su i dve avio karte rezervisane za let prema Uzbekistanu, ali ona nije stigla na aerodrom.

Ruski mediji navode da iza ubistva Tatarskog stoji ukrajinska obaveštajna služba, iako je to zvanični Kijev oštro demantovao. Ruski mediji ovo ubistvo porede sa likvidacijom Darije Dugin koja se dogodila 20. avgusta prošle godine u Moskvi, kada je raznet džip koji je ona vozila ispred očinj njego oca ruskog filozofa i geoplitičara Aleksandra Dugina.

Fomin i Darija Dugin bili su veoma bliski prijatelji.

Eksplozija u kafiću na Univerzitetskom nasipu u Sankt Peterburgu dogodila se u nedelju u kasnim poodnevnim časovima i to u trenutku kada je tretjakov preuzimao statutu koju mu je donela jedna žena. Ubrzo je odjeknula stravična eksplozija u kojoj je Tretjakov poginuo, a još 30 osoba teško povređeno od kojih se 8 i dalje nalazi u kritičnom stanju.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track