PAO KROZ PROZOR GONDOLE I NABIO SE NA KOLAC! Tragedija na poznatom skijalištu: Snimali su se i šalili kada je mladić (29)ispao
Foto: Profimedia

PAO KROZ PROZOR GONDOLE I NABIO SE NA KOLAC! Tragedija na poznatom skijalištu: Snimali su se i šalili kada je mladić (29)ispao

Planeta -

Skijanje u francuskim Alpima završilo se kobno za 29-godišnjeg skijaša koji je ove subote pao kroz prozor gondole. Francuski tužioci i operater žičare potvrdili su da je do smrti došlo kada je muškarac pod dejstvom alkohola divljao na gondoli u pokretu.

Dvojica muškaraca (29 i 23) skijali su na planini u letovalištu Deuk Alpes u Francuskoj. Kako javljaju lokalni mediji, muškarci su se međusobno snimali kada je žrtva, teška preko 100 kilograma, udarila u ivicu gondole. "Šalili su se na žičari kada je 29-godišnjak probio zaštitu od pleksiglasa i pao sa visine od 40 metara", rekao je u nedelju lokalni tužilac Erik Vajlan.

Lokalna radio stanica France Bleu izvestila je da je čovek pao na obeležje staze i nabio se na kolac.

"Ove gondole su napravljene za 20 ljudi, projektovane su da izdrže udare ako dođe do pomeranja izazvanog naglim kočenjem ili nekim drugim udarom. Ova jeziva nesreća izazvana je njegovim udarom u pleksiglas, rekao je za BFM Fabris Butet, direktor odmarališta Deuk Alpes.

On je negirao bilo kakvu odgovornost za nesreću, a žičaru će pregledati policija. Sa nadmorskom visinom od 3.600 metara, Les Deuk Alpes je najviši skijaški centar u Francuskoj. Francuski nacionalni sistem za praćenje bezbednosti na planinama (SNOSM) zabeležio je ukupno 12 smrtnih slučajeva u francuskim planinama tokom skijaške sezone 2021-22, prenosi The Times. Više od 45.000 ljudi je zbrinuto od povreda, dok je hitna pomoć intervenisala u oko 50.000 incidenata.

Kurir.rs/Mondo/Dejli mejl

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track