"ŽELE DA SE ODREKNU TRAMPA, ALI NE I GLASAČA" Jelača uživo iz Njujorka, dan posle saslušanja bivšeg predsednika: NEĆE STARE LIDERE
Foto: Kurir TV, AP/Bryan Woolston

KURIR TV

"ŽELE DA SE ODREKNU TRAMPA, ALI NE I GLASAČA" Jelača uživo iz Njujorka, dan posle saslušanja bivšeg predsednika: NEĆE STARE LIDERE

Planeta -

Bivši američki predsednik Donald Tramp izjasnio se pred sudom u Njujorku da nije kriv po svim tačkama optužnice koju je protiv njega podnelo njujorško tužilaštvo.

Tramp je pod istragom zbog sume od 130.000 dolara koju je njegov bivši advokat Majkl Koen platio Stormi Danijels, zvezdi filmova za odrasle, uoči predsedničkih izbora 2016.

Donald Tramp, suđenje, protest
foto: EPA Cj Gunther

Ugovori o tajnom novcu nisu protivzakoniti, ali tužilac Menhetna istražuje da li su poslovni podaci u vezi sa isplatom falsifikovani.

Tramp se suočava sa najmanje jednim krivičnim delom u ovom slučaju, navode američki mediji.

Povodom eventualnog odvijanja događaja oko bivšeg predsednika, gost jutarnjeg programa Kurir televizije je Dejan Jelača, naš glumac, ali i dopisnik iz Njujorka.

- Prvi put se ovako nešto dešava u Americi. Smatram da su mediji i političari i te kako iznenađeni. Juče je bila napeta atmosfera u Njujorku, u donjem delu Menhetna gde se i pojavio Tramp. Njujork je tradicionalno demokratska država i ovde su mnogi protiv Trampove politike. Mali odziv njegovih pristalica je bilo na ulicama. Ceo proces je stao u 34 tačke optužnice. Tužilaštvo uopšte ne bi spremilu ovakvu optužnicu da nema jake i čvrste dokaze -započeo je Jelača, pa nastavio:

00:45

ŽELE DA SE ODREKNU TRAMPA, ALI NE I GLASAČA! Jelača o nezadovoljstvu američkog naroda: Ne žele stare lidere

- Ono što je sigurno jeste to da republikanska stranka želi da se odrekne Donalda Trampa, ali ne i njegovih birača. Narod Amerike je poslao jasnu poruku, a to je da ne želi stare lidere. Ovo nije politička igra, jer ne ide na ruku demokrata. S druge strane, velika igra je u tome ko će povesti Ameriku i koga će republikanska stranka nominovati na sledećim izborima.

Kurir televizija je dostupna na kanalu broj osam za korisnike MTS Iris TV, m:SAT tv, Supernova, BeotelNet, Orion telekom, Yettel Hipernet TV, Pošta NET i Sat-trakt na teritoriji Srbije, u okviru platforme m:tel u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini i MTEL Global u dijaspori, kao i na aplikaciji Arena Cloud.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track