GROBLJE VAGNEROVACA RASTE IZ DANA U DAN: Stojeći pred svežim humkama, Prigožin priznao da njegova jedinica trpi gubitke (VIDEO)
Foto: Printscreen Telegram

gorjačiji ključ

GROBLJE VAGNEROVACA RASTE IZ DANA U DAN: Stojeći pred svežim humkama, Prigožin priznao da njegova jedinica trpi gubitke (VIDEO)

Planeta -

Šef ruske paravojne grupe Vagner Jevgenij Prigožin priznao je danas da njegovi ljudi i dalje trpe gubitke u borbama u Ukrajini.

Prigožin je to rekao prilikom posete groblju Gorjačij Ključ, gde se sahranjuju poginuli borci ove jedinice.

Na snimku koji je njegova pres služba emitovala na Telegramu vidi se kako Prigožin stoji ispred nekoliko desetina grobova na koje su položeni venci sa cvećem.

"Vagnerovi borci se i dalje sahranjuju ovde. Mi ćemo to groblje učiniti spomenikom za buduće generacije", rekao je Prigožin.

Priznao je da groblje "raste".

"Oni koji se svađaju ponekad umiru. Tako funkcioniše život", rekao je on.

Ruske vlasti slabo daju podatke o gubicima koje su pretrpele u Ukrajini od početka invazije pokrenute u februaru 2022.

Poslednji zvanični izveštaj o gubitku koji je dostavilo Ministarstvo odbrane datira iz septembra 2022. godine i govori o 5.937 poginulih vojnika.

To ne uključuje Vagnerove borce, koji zvanično nisu deo vojske.

Prema zapadnim procenama, pretpostavlja se da je više od 150.000 mrtvih i ranjenih pripadnika ruskih snaga, koje čine vojska, Vagner i proruski separatisti iz Ukrajine.

Vagnerovi borci su na prvoj liniji fronta u borbi za grad Bahmut u istočnoj Ukrajini, gde su obe strane pretrpele velike gubitke.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track