KINA IZNENADA POSLALA 42 AVIONA NA VOJNU VEŽBU KOD TAJVANA: 6 lokacija na severu, jugu i istoku ostva proglašene zonom vežbi
Foto: Shutterstock

demonstracija moži

KINA IZNENADA POSLALA 42 AVIONA NA VOJNU VEŽBU KOD TAJVANA: 6 lokacija na severu, jugu i istoku ostva proglašene zonom vežbi

Planeta -

Četrdeset dva kineska borbena aviona izvode manevre u blizini Tajvanskog moreuza, dok je od tog broja 29 letelica narušilo stvarnu granicu u Tajvanskom oreuzu, saopštilo je tajvansko ministarstvo odbrane.

Sa dolaskom kineskog nosača aviona "Šandong" na 200 nautičkih milja od obale Tajvana počela su trodnevne kinesek vojne vežebe. Kako je zamišljneo one će se odvijati na 6 lokacija oko ostrva Trajvana od kojih su tri na severu, dve na krajnjem jugu i jedna na istoku ostrva.

Drugi detalji nisu saopšteni.

Prema nezvaničnim informacijama broj aviona je iznenada uvećan sa prvobitnih 13 na 42. U vodama oko Tajvana osim nosača aviona i još dva kineska vojna broda , broj je za manje od 24 časa povećan za još 6 plovila.

Ono što je interesantno jeste da je kina najavila početak vojnih vežbi posle sastanka tajvanske predsednice, sa predsednikom predstavničkog doma Kongresa Kevinom Mekartijem u Kaliforniji.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track