POGINUO ZAMENIK DIREKTORA AMERIČKE VOJNE KOMPANIJE: Pajper PA-32R poleteo pa pao u more! Bio sa suprugom i prijateljima VIDEO
Foto: Printscreen Facebook, Printscreen Youtube

proizvode rakete za himars

POGINUO ZAMENIK DIREKTORA AMERIČKE VOJNE KOMPANIJE: Pajper PA-32R poleteo pa pao u more! Bio sa suprugom i prijateljima VIDEO

Planeta -

Četiri osobe poginule su u avio nesreći koja se dogodila u sredu uveče u Indijani. Kako se kasnije ispostavilo u pitanju su bila dva bračna para: Vilijam „Džef“ Lampkin (64), Patriša „Peti“ Lampkin (68), Riki Biver (60) i Elizabet „Beti“ Biver (57).

Oni su tragično stradali kada je letelica u kojoj su se nalazili strmoglavila u more, ubrzo posle poletanja sa aerodroma Venecija na zapadnoj obali poluostrva Florida. Očevici koji su bili prisutni na obali videli su pad letelice i obavestili su vatrogasce i policiju. Međutim spasa nije bilo jer je letelica odamh po padu završila na dnu okeana.

Ubrzo saznalo se da su stradali bili iz Indianapolisa, da su iz Indijane odleteli u Veneciju na večeru i da se nesreća dogodila sat vremena posle poletanja na putu za Indianapolis.

Ovu priču potvrdila je i policija, da je bračni par Lampkin odleteo sa se sastane na večeri sa drugim bračnim parom Biver, da su večerali u loklanom restoranu Sharki's On the Pier, a onda su svo četvoro seli u avion i poleteli. Avion je pao 2 km od obale Floride.

Neko bi rekao, pa obična avio nesreća, međutim, ispostavilo se da stradali Vilijam „Džef“ Lampkin nije bio običan sportski pilot, nego pomoćnik direktora vojne kompanije Rajteon koja proizvodi borbene avione, tako i rakete za višecevne raketne sisteme HIMARS koji se borbeno koriste u Ukrajini, kao i prenosne PVO sisteme Stinger, a od borbenih aviona F-35. Trenutno ova kompanija radi na projektovanju GPI rakete za uništavanje hipersoničnih projektila. Proizvodi vojno-industrijske kompanije Rajteon aktivno se izvoze u različite zemlje sveta, uključujući Ukrajinu.

Patriša „Peti“ Lampkin je bila lokani prodavac nekretnina, i nedavno je objavila sliku sa mužem iz aviona koji je pao i na pitanje čiji je to avion? Ona je odgovorila "naš".

U pitanju je Pajperom PA-32R. Lokalna policija saopštila je da su pronašli ostatke aviona

Ovo je druga smrtonosna nesreća aviona koji je poletao sa Venecijanskog aerodroma u poslednja četiri meseca. Tada je poginula tročlana porodica, uključujući i 12-godišnju devojčicu.

Kapetan Venecijanske policije Endi Lejzenring nazvao je „neobičnim“ da se dve avionske nesreće dogode u tom kratkom vremenskom periodu, ali je rekao da je prerano da se zaključi da li postoji veza između njih ili ne.

Kurir.rs/The Miror

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track