U SRUŠENOJ ZGRADI U MARSEJU PRONAĐENO ČETVORO MRTVIH: Eksplozija gasa dovela do tragedije, spasioci tragaju za još šest osoba
Foto: EPA-EFE/Orianne Ciantar Olive

katastrofa

U SRUŠENOJ ZGRADI U MARSEJU PRONAĐENO ČETVORO MRTVIH: Eksplozija gasa dovela do tragedije, spasioci tragaju za još šest osoba

Planeta -

Postoji još nade da će biti pronađeni preživeli u zgradi srušenoj prethodnog dana u centru Marseja na jugu Francuske.

Noćas su pronađena dva tela, a tokom dana loš dva, čime je broj poginulih porastao na četvoro. Spasioci nastavljaju potragu za još četiri osobe.

Četvorospratna kuća srušila se u nedelju rano ujutro posle velike eksplozije a požar koji je izbio je sprečavao vatrogasce i druge spasioce da tragaju u ruševinama.

Marsej
foto: EPA-EFE/Orianne Ciantar Olive

Tek noćas pronađena su dva tela koja još nisu identifikovala.

Šest osoba se još vodi kao nestale, a pored toga, porodica nema vesti o jednoj osobi iz susedne zgrade.

"Ostaje nada da će se naći preživeli", rekao je jutros gradonačelnik Marseja Benoa Pajan ispred mesta nesreće, a to je potvrdio i komandant vatrogasnog bataljona Marseja Lionel Matje.

Nekoliko sati ranije Matje je objavio da su nađena dva tela u ruševinama zgrade u kojoj je bilo pet stanova i rekao da vlada "velika tuga i bol".

"S obzirom na posebne teškoće prilikom intervencije, izvlačenje (tela) će trajati", rekli su spasioci koji rade danonoćno, u posebno teškim uslovima.

Državna tužiteljka Marseja Dominik Lorans rekla je sinoć da su među nestalim starije osobe i mladi par u tridesetim godinama, a da nema dece ili maloletnika.

Gradonačelnik Marseja rekao je da će jasna identifikacija prva dva pronađena tela biti završena danas popodne ili sutra ujutro.

Marsej
foto: EPA-EFE/FRANCK PENNANT MAXPPP OUT, MANDATORY CREDIT PHOTOPQR/LA PROVENCE/FRANCK PENNANT

Požar je satima sprečavao spasioce koji su uključili i obučene pse da tragaju za mogućim preživelim. Oko 200 ljudi je moralo da bude evakuisano iz susednih zgrada iz predostrožnosti. Gradske vlasti i građani organizovali su se da obezbede smeštaj, odeću, psihološku pomoć evakuisanim porodicama.

Nastavlja se istraga o uzrocima eksplozije zbog koje se zgrada srušila. Prema navodima vlasti, jedna od mogućnosti je da je uzrok gas.

(Kurir.rs/Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track