BAJDEN ŽELI DRUGI PREDSEDNIČKI MANDAT: "Planiram da se kandidujem... ali još nismo spremni da to objavimo"
Foto: AP/Susan Walsh

namerava da bude kandidat demokrata

BAJDEN ŽELI DRUGI PREDSEDNIČKI MANDAT: "Planiram da se kandidujem... ali još nismo spremni da to objavimo"

Planeta -

Američki predsednik Džozef Bajden je danas izjavio da planira da se sledeće godine ponovo kandiduje za tu funkciju, ali da još nije spreman da to zvanično saopšti.

"Planiram da se kandidujem... ali još nismo spremni da to objavimo", rekao je Bajden u intervjuu za emisiju "Today" na NBC-u pre uskršnjeg rolanja jaja u Beloj kući.

Bajden je rekao da namerava da bude kandidat demokrata 2024. godine, ali nije dao zvaničnu najavu. I Bajden i potpredsednica Kamala Haris rekli su da će se kandidovati zajedno .

Najviši savetnici Bele kuće treba da donesu konačne odluke o pokretanju Bajdenove kampanje za reizbor, javio je NBC njuz, pozivajući se na nekoliko neidentifikovanih izvora.

„Deo odluke je završen, ali on negoduje zbog pritiska da mora da objavi ono što je već odlučio“, rekao je za En-Bi-Si jedan izvor upoznat sa tim.

Konačnu odluku o Bajdenovoj kandidaturi bi trebalo da donesu savetnici u Beloj kući, tvrdi televizija En-Bi-Si, pozivajući se na nekoliko neimenovanih izvora.

Tvrdi se da je odluka već doneta, ali da Bajden odbija da bude izložen pritisku da saopšti ono što je već odlučeno, navodi Rojters.

(Kurir.rs/Fonet)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track