UZNEMIRUJUĆE, NAPADAČ PUCA I POGAĐA POLICAJCA U GLAVU: Objavljen snimak obračuna u Kentakiju! Kamera sve zabeležila
Foto: Printscreen Twitter

krvavi pir

UZNEMIRUJUĆE, NAPADAČ PUCA I POGAĐA POLICAJCA U GLAVU: Objavljen snimak obračuna u Kentakiju! Kamera sve zabeležila

Planeta -

Policija u Luisvilu, u državi Kentaki, objavila je snimak smrtonosne pucnjave između policije i bankara koji je ubio petoricu kolega, kada je saznao da će da bude optušten.

Na snimku se vidi kako su dvojica policajaca upucana dok su se kretali ka napadaču tokom napada u ponedeljak.

Jedan policajac je pogođen u glavu, dok je drugi zadobio ranu od ogrebotina pre nego što je ubio osumnjičenog.

Zamenik šefa policije Pol Hamfri rekao je da video snimci pokazuju kako policajci herojski intervenišu da spasu živote.

Četiri osobe - uključujući policajca koji je upucan u glavu - ostaju u bolnici.

Policija kaže da je 25-godišnji osumnjičeni koristio legalno kupljenu poluautomatsku pušku AR-15 tokom napada, koji je prenosio uživo.

Policajci su stigli tri minuta nakon prvog poziva hitne pomoći u 08:38 po lokalnom vremenu.

Policajac Kori Galovej i početnik policajac Nikolas Vilt jurišali su prema zgradi nakon što je njihov patrolni automobil bio pod vatrom, navodi se na snimku.

Na snimku se vidi da je, dok su se penjali stepenicama do ulaza u zgradu, ispaljena salva hitaca. Policajac Vilt je pogođen, iako se to ne vidi na snimku.

Metak je takođe pogodio rame policajca Galoveja, što ga je nateralo da skoči na dno stepenica da se skloni iza betonske žardinjere.

„Ubica ima ugao na tog policajca“, kaže on ostalim policajcima dok stignu. "Moramo da se popnemo gore. Ne znam gde je, staklo ga blokira."

Amerika, Pljačka Banke
foto: Printscreen youtube/ABC news

Naoružani napadač je bio na povišenom položaju u odnosu na policajce i mogao je da vidi spolja kroz staklene prozore Stare narodne banke u koje policajci nisu mogli da vide.

Nakon što je ponovo pucao na policajce, policajac Galovej je uspeo da uoči osumnjičenog i pucao je na njega dok se nije srušio u predvorju zgrade.

Zamenik načelnika Hamfri kaže da su akcije policajaca spasile živote, kako sprečavanjem napadača da ubije više zaposlenih, tako i pružanjem prve pomoći žrtvama.

Amerika, Pljačka Banke
foto: Printscreen youtube/ABC news

Policajac Vilt, 26, koji je položio zakletvu 10 dana ranije, prebačen je u bolnicu u policijskim kolima. On je i dalje u kritičnom stanju.

Drugi policajac je odvezao kola hitne pomoći u bolnicu kako bi medicinski radnici ostali u zadnjem delu vozila sa žrtvom.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja