MOMKE JE UBIJAO METKOM U GLAVU A DEVOJKE SILOVAO: "Manijak iz šume" robija več 20 godina zbog stravičnih zločina MOŽDA JE NEVIN
Foto: Printscreen

POJAVILI SE NOVI DOKAZI

MOMKE JE UBIJAO METKOM U GLAVU A DEVOJKE SILOVAO: "Manijak iz šume" robija več 20 godina zbog stravičnih zločina MOŽDA JE NEVIN

Planeta -

Pre 20 godina, Aleksej Koročkin, 32-godišnji oženjeni radnik obezbeđenja osumnjičen da je počinio niz ubistava i silovanja, priveden je u Čeljabinsku.

Pretpostavljalo se da je on onaj „šumski manijak” koji je držao ceo grad u strahu – pronalazio je zaljubljene parove, ubijao muškarce, silovao njihove devojke.

Međutim, sada se ispostavilo da je Koročkin sve ovo vreme mogao biti nevin. Za sve vreme dok je Koročkin bio u zatvoru, nikada nije priznao krivicu i redovno je tražio da ga puste na uslovnu slobodu.

Nakon hapšenja, Koročkin se izjasnio da nije kriv, a pištolj iz kojeg je pucao nije pronađen. Glavni dokaz bila je njegova identifikacija od strane dve žene žrtve.

U isto vreme, kada je Koročkin već bio iza rešetaka, u gradu su se dogodila još četiri slična zločina istim pištoljem. I žrtve su ga ponovo prepoznale, iako je već bio u koloniji.

Policajci su to smatrali pokušajem saučesnika da skine krivicu sa zločinca. Meutim, pre godinu dana u Čeljabinsku je poginuo lokalni lovac, kod koga je pronađeno oružje. Utvrđeno je da su iz njega počinjena sva ubistva „manijaka iz šume“.

Istražitelji još nisu komentarisali situaciju, ali je ni ne pobijaju.

Komsomolska pravda navodi da će verovatno će moskovski specijalisti biti uključeni u novu istragu i reviziju slučaja. Koročkinu je, u međuvremenu, ostalo još dve godine do odlaska iz zatvora.

(Kurir.rs/Komsomolska pravda)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track