ČEKALI DA VIDE ISUSA, PA UMRLI OD GLADI: Četvoro mrtvih pronađeno u sedištu sekte u Keniji, u toku i istraga o MASOVNOJ GROBNICI
Foto: Printscreen Twitter

"Međunarodna crkva dobrih vesti"

ČEKALI DA VIDE ISUSA, PA UMRLI OD GLADI: Četvoro mrtvih pronađeno u sedištu sekte u Keniji, u toku i istraga o MASOVNOJ GROBNICI

Planeta -

Kenijska policija istražuje smrt četiri osobe za koje se sumnja da su umrle od gladi po naređenju vođe kontroverznog kulta.

Pastor Makenzi Ntenge je navodno rekao svojim sledbenicima u priobalnom delu Kilifija da se izgladnjuju u nadi da će brzo stići u raj, piše BBC.

Nakon dojave, policija je u četvrtak pronašla 15 teško bolesnih ljudi, ali je samo 11 živo stiglo u bolnicu.

Policija takođe ispituje izveštaje o masovnoj grobnici u obližnjoj šumi.

Prošlog meseca g. Nthenge je optužen u vezi sa smrću dvoje dece čiji su se roditelji pridružili njegovoj Međunarodnoj crkvi dobrih vesti.

On se izjasnio da nije kriv i pušten je uz kauciju. Trenutno nije jasno gde se župnik nalazi.

Identitet poginulih u četvrtak još nije utvrđen.

Neki od preživelih, uključujući tinejdžera, trenutno su u kritičnom stanju pošto su toliko iznureni.

Bezbednosni izvor rekao je kenijskoj grupi Nation Media da su oni koji su spaseni iz svojih domova bili izuzetno bolesni.

„Pronašli smo ih u veoma lošem stanju, drugi su se onesvestili na putu do bolnice".

Policija je saopštila da je započela potragu za sledbenicima Međunarodne crkve dobre vesti nakon što je dobila obaveštajne podatke da „neuki građani“ „umiru od gladi da bi sreli Isusa pošto im je osumnjičeni isprao mozak“.

Oni su takođe upozoreni na „masovnu plitku grobnicu žrtava tog ispiranja mozga sa ukupno 31 telom na neidentifikovanom mestu u šumi Šakahola“, navodi se u saopštenju policije.

Kenija je religiozna zemlja i ovo nije prvi put da su ljudi namamljeni da se pridruže opasnim, neregulisanim crkvama ili kultovima.

(Kurir.rs/BBC)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track