TAČKA SMRTI! Umetnica na trapezu stradala pri padu: Muž nije uspeo da je uhvati u akrobaciji, prestravljena publika u šoku
Foto: Printscreen YT

horor u Cirkusu

TAČKA SMRTI! Umetnica na trapezu stradala pri padu: Muž nije uspeo da je uhvati u akrobaciji, prestravljena publika u šoku

Planeta -

Kineska akrobatkinja umrla je nakon što je pala tokom vikenda na nastupu. Sun Moumou (37), pala je tokom predstave na letećem trapezu.

Na snimku objavljenom na mreži vidi se kako gimnastičarka pada na scenu nakon što je do tada rutinska tačka pošla po zlu.

U trenutku nesreće ona je tačku izvodila sa akrobatskim partnerom, koji je inače njen suprug. Kako prenose mediji, ona i njen suprug, Džang, radili su zajedno dugi niz godina i često su nastupali bez sigurnosnih pojaseva da bi tačka izgledali uverljivije.

Trapez
foto: Printscreen YT

Sun je pala sa velike visine nakon što njen muž nije uspeo da je uhvati tokom vratolomije. Prevezena je u bolnicu gde su napori lekara da joj spasu život bili bezuspešni, piše San.

Sun je za sobom ostavila dvoje dece. Zvaničnici kažu da je u toku istraga o incidentu.

Sun Moumou
foto: Društvene mreže

Snimak je užasnuo ljude u Kini, i iako su korisnici društvenih medija u zemlji priznali da akrobacije nose visok nivo rizika, oni su takođe izrazili svoju zabrinutost zbog slabih bezbednosnih mera. Na društvenim mrežama su komentarisali da su videli slične performanse u zemlji bez zaštitne prostirke ili mreže, i pozivaju na bolju regulativu u industriji.

Trapez
foto: Printscreen YT

U medijima se takođe vodila značajna debata ko je kriv. U lokalnom odeljenju za kulturu i turizam kažu da izvođačka trupa koja stoji iza tog čina nije dobila sva odobrenja za izvođenje tog čina i da će se s njima "postupiti u skladu sa tim".

Podeljen je i arhivski snimak para, koji se često viđa kako izvode vratolomije na velikim visinama i jednostavno se oslanjaju na poverenje jedno na drugo. Navodi se i da je odluka da se ne koriste sigurnosni pojasevi potekla od bore sa konkurencijom, jer su oni zarađivali "relativno više novca" obavljanjem rizičnijih tačaka bez adekvatne zaštite.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track