BLIZNAKINJE IMAJU ISTE SIMPTOME RAKA, ALI JE SAMO JEDNA OBOLELA: Zdrava tinejdžerka čak izgleda bolesnije od svoje sestre
Foto: Printskrin/Instagram, walkerfamily11

medicinski fenomen

BLIZNAKINJE IMAJU ISTE SIMPTOME RAKA, ALI JE SAMO JEDNA OBOLELA: Zdrava tinejdžerka čak izgleda bolesnije od svoje sestre

Planeta -

Sofi Voker (16), započela je četvoronedeljni tretman hemoterapijom nakon što je 2017. godine dobila dijagnozu raka bubrega. Pet godina od tada, dva puta je otišla u remisiju - ali je i četiri puta ponovo obolela.

U međuvremenu, poslednjih pet godina, njena sestra Megan je dobila iste simptome ove bolesti, uključujući bolove u stomaku i leđima, bledilo i gubitak težine.

„Kada je Sofi prvi put dijagnostifikovana bolest, Megan je imala sve te simptome. Ljudi sve vreme komentarišu kako bolesno izgleda - čak je bleđa od svoje sestre. Svaki test je urađen i njoj, i apsolutno joj nije ništa. Sve je u redu sa njom. To je tako bizarno", rekla je njihova majka, Rebeka Voker.

Tužna vest o Sofiinom poslednjem recidivu stigla je pre tri meseca, kada su lekari pronašli tumor na njenoj kičmi.

Nakon tronedeljnog tretmana radioterapije, recidiva u decembru 2021. i remisije u decembru 2022., konsultanti su rekli Sofi pre samo tri meseca da je ponovo dobila recidiv, piše Metro.

"Jednog dana smo vodili Sofi na pregled i konsultant nam je rekao da nema ničeg. Ali sledećeg dana su nas ponovo pozvali. Sve što je konsultant mogla da kaže je da rezultati "nisu dobri" i počela je da plače. Sofi je videla izraz njenog lica i jednostavno se slomila, prvi put za šest godina", priseća se majka.

Sofijin tata, Džejmi Voker, izveo je ćerku iz sobe da je uteši dok je Rebeka ostala sa konsultantom koji ju je posavetovao da je "odvedu negde i naprave uspomene, dok je još dovoljno dobro". Ostaje da tim konsultanata, onkologa, pedijatrijskih hirurga i plastičnih hirurga pokuša da operiše tumor na kičmi.

Sofi se i dalje teško bori sa anksioznošću i depresijom - dok se Megan oseća "potpuno isto".

- Megan jednostavno ne može da se smiri ako Sofi nije tu. Imamo veliku porodicu i svi paze jedni na druge, ali Megan se veoma muči - rekla je Rebeka.

On akaže da joj konsultanti govore da je to samo „dvostruka stvar“ – što smatra potpuno bizarnim.

„Nikada nisam čula da se identični blizanci razbole u ​​isto vreme, a da ni sama nije bolesna.“

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track