POLJSKA POČELA IZGRADNJU ZIDA PREMA RUSIJI: Na njega će postaviti 3.000 nadzornih kamera
Foto: Profimedia

POLJSKA POČELA IZGRADNJU ZIDA PREMA RUSIJI: Na njega će postaviti 3.000 nadzornih kamera

Planeta -

Poljski ministar unutrašnjih poslova Marijuš Kaminski objavio je da je Poljska danas počela izgradnju zida duž 199 kilometara kopnene granice sa Rusijom, preneo je nezavisni ruski medij Meduza.

Zid bi trebalo da bude završen do kraja septembra, a Kaminski tvrdi da će biti sličan zidu sa „mnogo dnevnih i noćnih kamera i monitora za praćenje saobraćaja“, koji je podignut na delovima poljsko-beloruske granice.

„Imaćemo sveobuhvatno praćenje svega što se događa na granici sa Rusijom“, kazao je Kaminski, dok je poljska Granična straža najavila da će duž gotovo 200 kilometara biti postavljeno 3.000 nadzornih kamera.

Poljska nije prva zemlja koja je počela da postavlja barijere na granici prema Rusiji, jer je Finska u februaru počela izgradnju 200 kilometara duge ograde u sklopu radova čija se vrednost procenjuje na 380 miliona evra.

Finci su tada objavili da će na metalnu ogradu visoku tri metra postaviti bodljikavu žicu, a na osetljivim mestima biće instalirane kamere za noćno snimanje, svetiljke i zvučnici.

Kurir.rs/Index.hr

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track