RUSKINJA U AMERICI OSUĐENA NA 21 GODINU: Pokušala da ubije svoju dvojnicu otrovnim kolačem i da joj ukrade identitet
Foto: Printscreen Twitter

Nemilosrdna i proračunata

RUSKINJA U AMERICI OSUĐENA NA 21 GODINU: Pokušala da ubije svoju dvojnicu otrovnim kolačem i da joj ukrade identitet

Planeta -

Ruskinja Viktorija Nasirova (47) osuđena je na 21 godinu zatvora zbog pokušaja ubistva u Njujorku. Ona je pokušala da ubije ženu koja liči na nju, otrovnim čizkejkom, a potom je uzela njena dokumenta kako bi joj ukrala identitet.

Nasirova je, kako prenosi BBC, pokušala da ubije Ukrajinku Olgu Cvik 28. avgusta 2016. godine davši joj komad torte od sira zatrovan jakim sedativom fenazepamom, pre nego što je ukrala njen pasoš i radnu dozvolu u SAD.

Kad joj je u sudu u njujorškoj četvrti Kvins saopštena presuda, Nasirova je opsovala sudiju.

„Nemilosrdna i proračunata prevarantkinja ide u zatvor na duže vreme, zbog pokušaja ubistva“, rekla je okružni tužilac Kvinsa Melinda Kac u saopštenju.

Nasirova i žrtva su neverovatno ličile jedna na drugu – obe su govorile ruski, imale tamnu kosu, istu boju tena, navedeno je na suđenju.

Nasirova je posetila dom svoje 35-godišnje žrtve, noseći kao poklon čizkejk.

Žena je pojela kolač i onesvestila se. Sledećeg dana, prijatelj je otkrio žrtvu kako bez svesti leži na podu. Oko nje su bile razbacane tablete kako bi izgledalo kao da je pokušala da se ubije, rekli su tužioci.

Kada se žrtva vratila kući nakon lečenja u bolnici, otkrila je da joj nestaju pasoš i radna knjižica, kao i nakit i druge dragocenosti.

Agenti za sprovođenje zakona testirali su kolač i otkrili da je jedan od sastojaka bio fenazepamom, veoma snažan sedativ.

(Kurir.rs/Nova.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track