ČINUCI AMERIČKE VOJSKE SLETELI U KARTUM: Evakuisane diplomate iz ambasade! Sprema se koaliciona operacija
Foto: EPA/GEORGI LICOVSKI

delta u akciji

ČINUCI AMERIČKE VOJSKE SLETELI U KARTUM: Evakuisane diplomate iz ambasade! Sprema se koaliciona operacija

Planeta -

Tri teška transportna helikoptera CH-47 Činuk u kojima su bili pripadnici specijalne jednice Delta američke vojske sleteli su rano jutros u krug američke ambasade u Kartumu i evkuisali 70 članova diplomatskog osoblja i članova njihovih porodica.

Operacijom evakuacije su obuhvaćeni članovi najužeg diplomatskog osblja, dok će ostali biti evakuisani u kolaicionoj operaciji većeg obima koja se priprema i koja bi možda mogla da startuje u nedelju ili najkasnije u ponedeljak.

Lokacija gde je odvedeno evakusaino diplomatsko osoblje za sad nije poznato. Spekluiše se više lokacija, a jedna od najverovatnijih je Džibuti, gde u ovom trenutku se nalaze transportni avioni nekoliko zemalja Francuske, Velike Britanije, Japana, Kine.

Podsetimo Saudijska Arabija je juče preko luke Port Sudan raketnom fregatom evakuisala članove diploamtskog osoblja sovje zemlje ,UAE, Katara, Bugarske i još nekih zemalja.

Saudijsko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da će pomoći svim evakuisanim diplomatama i članovima njihovih porodica da stignu u svoje zemlje.

Kurir.rs/A.Mlakar

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track