HOROR U KENIJI: U šumi Šakahola otkopano 21 telo od 58 grobova! Svi žrtve sumanutog kulta koji se žrtvuje izgladnjivanjem!
Foto: Printscreen Twitter

iskopane plitke goribnice

HOROR U KENIJI: U šumi Šakahola otkopano 21 telo od 58 grobova! Svi žrtve sumanutog kulta koji se žrtvuje izgladnjivanjem!

Planeta -

U Keniji su tela 21 osobe, uključujući i decu, iskopana u šumi Šakahola na istoku zemlje. Istražitelji veruju da su oni sledbenici hrišćanskog kulta koji su se izgladnjivali.

Tela su otkrivena u plitkim grobnicama u šumi Šakahola u blizini priobalnog grada Malindi. Prema rečima očevidaca, u tom kraju je podignut i visoki krst.

Grobovi su se nalazili u blizini mesta gde je policija prošle nedelje spasila 15 ljudi koji su se spremali da umru od gladi. Četvorica su preminula na putu do bolnice, preneo je Rojters.

Policija je saopštila da su među 21 ekshumiranim telom bila i deca, a broj žrtava će verovatno biti mnogo veći.

Kenijska radio i televizijska stanica KBC izvestila je da je policija do sada identifikovala 58 grobova.

Kenijski list Standard izveštava da će patolozi uzeti uzorke DNK i sprovesti testove kako bi utvrdili da li su žrtve zaista umrle od gladi.

Propovednik je navodno rekao mrtvima da gladuju da bi 'upoznali Isusa' Pokojnici su navodno bili sledbenici hrišćanskog kulta koji je navodno vodio propovednik Pol Makenzi Ntendž, inače poznat kao vođa Međunarodne crkve dobre vesti.

Kažu da je propovednik imenovao tri okruga sela Nazaret, Vitlejem i Judeju i krstio sledbenike u jezercima, a zatim im naredio da poste da bi „sreli Isusa“, ​​prenosi The Standard.

Policija optužuje ovu crkvu da ljudima „ispira mozak“ i vodi ih u smrt.

Policija je uhapsila Makenzija još u martu nakon smrti dvoje dece jer je navodno podsticao njihove roditelje da ih uguše i izgladnjuju. Ubrzo je pušten uz kauciju od 700 dolara.

Ponovo je uhapšen 15. aprila kada su otkrivena tela četvorice njegovih sledbenika. Ovog puta nema šanse da bude pušten uz kauciju.

Propovednik negira krivična dela i tvrdi da je žrtva „propagande mržnje” bivših kolega i da je zatvorio crkvu 2019. Sud će saslušati slučaj 2. maja, prenosi francuska novinska agencija AFP.

Kurir.rs/RTV SLO

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track