EVO ČIJE TELO JE PODMETNUO SILOVATELJ DA BI POBEGAO IZ ZATVORA! Otac žrtve: Slomljen sam. Srce mi je razbijeno na milion komada
Foto: Image: @MDNnewss Source: Twitter

traži istinu

EVO ČIJE TELO JE PODMETNUO SILOVATELJ DA BI POBEGAO IZ ZATVORA! Otac žrtve: Slomljen sam. Srce mi je razbijeno na milion komada

Planeta -

Otac čoveka, čije je telo iskoristio ozloglašeni silovatelj iz Južne Afrike da bi pobegao iz zatvora, zahteva da zna kako je njegov sin umro.

Tabo Bester uspeo je da pobegne iz zatvora prošle godine nakon što je lažirao svoju smrt podmetnuvši požar u svojoj ćeliji. Unutra je pronađeno telo, za koje se u početku verovalo da pripada Besteru, ali je sada identifikovaon i otkriveno je da je u pitanu Katlego Bereng.

Otac žrtve, Bato Mpolo, kaže da želi da zna istinu. kako istiže, policija mu je rekla da mu je sin kolabirao u gradu Blumfontejn, a zatim preminuo u bolnici, pre nego što je odveden u mrtvačnicu, piše BBC.

"Kako je Tabo Bester došao do tela mog sina ako je bio u vladinoj mrtvačnici", pitao je on u intervjuu za novinski kanal ENCA.

Kada je telo pronađeno u ćeliji ponovo pregledano u martu ove godine, nakon što su lokalni mediji izneli sumnju, ustanovljeno je da je osoba umrla od posledica povrede glave tupim predmetom.

Mpolo kaže da ne veruje policijskim izveštajima o tome šta se dogodilo njegovom sinu, koji je imao 31 godinu kada je nestao u aprilu 2022.

Tabo Bester
foto: Printscreen/Enca.com

Južnoafrička policija je odbila da komentariše izjavu Mpola. Otac kaže da su rođaci otišli ​​u Blumfontejnove mrtvačnice tražeći ga i da nije bilo ni traga od njega - niti vesti sve dok njegova majka nije zamoljena da uradi DNK test prošle nedelje.

Mpolo opisuje svog sina kao ljubitelja fudbala koji voli zabavu, koji iza sebe ostavlja ćerku od četiri i sina od dve godine.

"Slomljen sam. Srce mi je razbijeno na milion komada", rekao je on za sajt Nevs24.

Tokom konfuzije izazvane požarom u popravnom centru Mangaung u Blumfontejnu, Bester je uspeo da pobegne iz zatvora obučen kao čuvar.

Vest o bekstvu izazvala je šok i gnev u Južnoj Africi, gde su ga lokalni mediji prozvali "fejsbuk silovateljem" jer je koristio sajt da namami žene obećanjima o poslu pre nego što ih je napao.

On je služio doživotnu kaznu zatvora nakon što je 2012. osuđen za silovanje i ubistvo svoje devojke modela Nomfundo Tihulu. Prethodne godine je proglašen krivim za silovanje i pljačku još dve žene.

Nakon bekstva, Bester je uspeo da živi neotkriven godinu dana pre nego što je uhapšen ranije ovog meseca u Tanzaniji, a zatim deportovan u Južnu Afriku, zajedno sa svojom devojkom, poznatom doktorkom Nandifom Magudumanom.

Nandifa, njen otac i dva radnika britanske bezbednosne firme G4S koja je vodila zatvor uhapšeni su jer su mu navodno pomogli da pobegne.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track