SILOVAO ŽENU U ŠUMI, PA NAPAO I DRUGU KOJA JE POKUŠALA DA ODBRANI ŽRTVU: Šetala psa i čula krike, a kada je prišla i nju je oborio
Foto: Julian Clune / Alamy / Alamy / Profimedia, Printscreen/Greater Manchester Police

osuđen napasnik u Mančesteru

SILOVAO ŽENU U ŠUMI, PA NAPAO I DRUGU KOJA JE POKUŠALA DA ODBRANI ŽRTVU: Šetala psa i čula krike, a kada je prišla i nju je oborio

Planeta -

Nasilnik je silovao ženu u šumi pre nego što je napao slučajnu prolaznicu koja je šetala psa, a koja je pokušala da ga zaustavi u tom gnusnom činu.

Kami Gaston, 20, proglašen je krivim po jednoj tački optužnice za silovanje i napad u Mančesteru.

Sud je čuo da je Gaston bio u šetnji sa jednom od svojih žrtava kada ju je seksualno napao. Dok je vikala u pomoć, dojurila je druga žena koja je šetala svog psa. Pokušavajući da zaustavi napad, hrabru ženu je oborio na zemlju i zapretio joj, piše San.

Gaston je takođe oteo njen telefon i bacio ga u žbun. Zatim je pobegao sa lica mesta vodeći svoju prvu žrtvu.

Policija Velikog Mančestera (GMP) uhapsila ga je ubrzo nakon toga. Gaston, iz Hajda, sada je u zatvoru, osuđen na 13 godina plus osam godina produžene dozvole koja osigurava bezbednost od ponavljanja zločina.

„Želeo bih da iskoristim ovu priliku da se zahvalim žrtvi na njenoj hrabrosti tokom ove istrage i što je imala hrabrosti da prijavi ove informacije, a takođe bih želeo da se zahvalim ženi koja je napadnuta nakon što se suočila sa Gastonom i pomogla žrtvi koja je hrabro intervenisala i zaustavila ovaj stravičan napad", rekao je detektiv iz GMP-a.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track