RAZNETA POLICIJSKA STANICA U PAKISTANU: Od 12 stradalih, osmoro policajci, čak 55 povređeno! VIDEO
Foto: Reuters

okrug svat

RAZNETA POLICIJSKA STANICA U PAKISTANU: Od 12 stradalih, osmoro policajci, čak 55 povređeno! VIDEO

Planeta -

Dve snažne eksplozije pogodile su policijsku stanicu u severozapadnom pakistanskom okrugu Svat u provinciji Hajber Pahtunhva kasno u ponedeljak, pri čemu je najmanje 12 ljudi poginulo, dok je više od 55 povređeno, saopštili su policijski i spasilački zvaničnici.

Potvrđujući žrtve, okružni policajac Šafiulah Gandapur rekao je da je najmanje osam policajaca među poginulima u dvostrukim eksplozijama koje su se dogodile u policijskoj stanici Odeljenja za borbu protiv terorizma (CTD) u oblasti Kabal u okrugu Svat.

Pakistan, bombaški napad
foto: Reuters

Policajac je rekao da se prema preliminarnim izveštajima radi o samoubilačkom napadu. Međutim, vlasti istražuju stvar i prikupljaju forenzičke dokaze kako bi se utvrdila tačna priroda eksplozija, dodao je on.

Policija je saopštila da je zgrada policijske stanice CTD-a potpuno uništena usled eksplozija, dodajući da su od udara eksplozija polomljena i stakla na obližnjim zgradama.

Bezbednosne snage i spasilački timovi požurili su na lice mesta kako bi spasli ljude zarobljene ispod ruševina zgrade i premestili povređene u obližnje bolnice u okrugu. U svim bolnicama u okrugu uvedeno je vanredno stanje.

Nijedna grupa ili pojedinac nije preuzeo odgovornost za napad.

Uzimajući u obzir incident, pakistanski premijer Šahbaz Šarif osudio je incident i izrazio žaljenje zbog gubitka života i uputio nadležnim vlastima da povređenima pruže najbolju medicinsku pomoć.

00:51

HOROR U PAKISTANU: 12 mrtvih i 55 povređenih u bombaškom napadu na policijsku stanicu

Kurir.rs/Reutres

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track