KORPORACIJA FOKS ZABELEŽILI GUBITAK OD 930 MILIONA DOLARA U JEDNOM DANU: Odlazak Traker Karlsona izazvao zemljotres u SAD
Foto: Jason Koerner / AFP / Profimedia

bura

KORPORACIJA FOKS ZABELEŽILI GUBITAK OD 930 MILIONA DOLARA U JEDNOM DANU: Odlazak Traker Karlsona izazvao zemljotres u SAD

Planeta -

Akcije Fox korporacije pale su čak za pet odsto u ponedeljak i time izbrisale tržišnu vrednost od 930 miliona dolara, pošto je objavljeno da su Fox News Media i televizijski voidtelj Taker Karlson prekinuli saradnju.

Ubrzo posle naglog pada, usledio je i blagi oporavak, pa se za jednu akciju trebalo izdvojiti 29,61 dolara, što je bio pad od skoro 4 posto u 12 sati po istočnom vremenu.

Do razlaza kompanije Fox News Media i TV voditelja Karlsona došlo je nedelju dana, pošto je kompanija platila odštetu od 788 miliona dolara zbog širenja dezinformacija u vezi sa predsedničkim izborima u SAD 2020. godine i neosnovanih tvrdnji o izbornoj prevari.

Karlson je bio jedan od najpopularnijih voditelja na Fox News, a emisija ovog konzervativca koja je išla svakog dana u 20 časova bila je jedna od najgledanijih emisija na kablovskoj televiziji u SAD.

Fox News i Traker Karlson složili su se da se raziđu.

"Zahvaljujemo mu se na njegovoj usluzi mreži kao domaćinu, a pre svega kao saradniku", navodi se u saopštenju Fox News-a. Kompanija je navela da će umesto Trakerove emisije u 20 časova biti rotirani ostali voditelji na TV Fox-u dok se ne imenuje novi televizijski voditelj za ovu udarnu emisiju.

Kurir.rs/markets.businessinsider.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja