POLJSKA ZAPLENILA ZGRADU RUSKE GIMNAZIJE U VARŠAVI! Ruski ambasador: To je ilegalan čin, upad na diplomatsku lokaciju, UZVRATIĆEMO
Foto: Shutterstock

zategnuti odnosi

POLJSKA ZAPLENILA ZGRADU RUSKE GIMNAZIJE U VARŠAVI! Ruski ambasador: To je ilegalan čin, upad na diplomatsku lokaciju, UZVRATIĆEMO

Planeta -

Poljska je danas zaplenila zgradu ruske gimnazije u Varšavi, saznaje se iz poljskog Ministarstva spoljnih poslova.

"Ta zgrada od sada pripada gradskim vlastima Varšave", rekao je telefonom za Frans pres porptarol Ministarstva Lukaš Jasina posle zaplene putem sudskog izvršitelja u ime gradskih vlasti.

Ruski ambasador u Poljskoj je rekao da je to "ilegalni čin" i da će Rusija uzvratiti, polazeći od "principa reciprociteta".

"To je ilegalan čin, upad na diplomatsku lokaciju" rekao je ruski ambasador u Varšavi Sergej Andrejev u videu koji je prenela ruska televizija Ria Novosti.

Pre godinu dana, Gradska skupština Varšave je zaplenila i ponudila Ukrajini bivši kompleks zgrada ruske diplomatske misije, oko kojeg su se sudile Poljska i Rusija, a koju su stanovnici Varšave prozvali "špijunsko gnezdo".Te desetospratnice sagrađene 1970-ih godina na jugu Varšave su nekada koristile sovjetske diplomate, a potom i Ambasada Rusije.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track