ČUVENI NEMAČKI PROIZVOĐAČ NAMEŠTAJA NA KORAK DO ZATVARANJA: Imaju novca za plate za još samo 3 meseca KRIZA IM DOŠLA GLAVE
Foto: Shutterstock

stečaj

ČUVENI NEMAČKI PROIZVOĐAČ NAMEŠTAJA NA KORAK DO ZATVARANJA: Imaju novca za plate za još samo 3 meseca KRIZA IM DOŠLA GLAVE

Planeta -

Čuveni nemački lanac prodavnica nameštaja "Who’s Perfect" najavio je odlazak u stečaj zbog pada poslovanja.

Kupci su od 1996. godine mogli da kupe italijanski dizajnerski nameštaj po pristupačnim cenama u prodavnicama širom zemlje, ali posao ne ide dobro pa je kompanija morala da pokrene stečaj.

Nemački mediji navode su da kompanije La Nuova Casa i LNC Markenrechte koje prodaju visokokvalitetni italijanski nameštaj pod brendom "Who’s Perfect" pokrenule stečaj i da sledi reorganizacija sa ciljem očuvanja poslovanja.

Na pad poslovanja navedenog lanca nameštaja uticali su pre svega pandemija koronavirusa, rastuća inflacija, kašnjenja u nabavci i rat u Ukrajini. Svi navedeni faktori promenili su potrošačke navike kupaca zbog čega se maloprodaja našla u nezavidnoj situaciji.

"Who’s Perfect" je zbog krize u poslovanju već pokrenuo prve mere restrukturiranja. Plate za 250 zaposlenih su osigurane za sledeća tri meseca.

- Hoće li se kompanija spasiti od zatvaranja biće poznato za najkasnije tri meseca - navode nemački mediji.

Pojedine poslovnice širom Nemačke su već zatvorene u proteklom periodu dok je poslovnica u Berlinu trenutno "privremeno zatvorena".

"Who’s Perfect" ima radnje u mnogim nemačkim gradovima kao što su Bremen, Dizeldorf, Frankfurt, Hamburg, Keln, Lajpcig, Minhen, Zindelfingen, Štutgart, Valdshut-Tingen...

"Who’s Perfect" pokrenuo je 1996. godine posao iz skladišta u Minhenu.

Nemačka internet trgovina Brands4Friends, podsetimo, zvanično prestaje sa radom 30. juna 2023. godine, a lokalni mediji navode da je 115 zaposlenih već dopisom obavešteno o prestanku rada.

Još jedan poznati nemački trgovački lanac morao je da podnese zahtev za stečaj od početka 2023. godine. Nemački mediji prenose da je "Reno Schuhcentrum GmbH" pred bankrotom i da je okružni sud u Hamelnu 28. marta 2023. naredio preliminarni stečajni postupak. Reč je o drugom najvećem trgovačkom lancu obuće u Nemačkoj nakon Dajhmana.

Nekoliko trgovinskih lanaca je ranije takođe podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci uključujući dva velikana u industriji obuće - Gerca i Salamandera. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača.

(Kurir.rs/Fenix magazin)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track