NOVI NAPAD DRONOVIMA NA RUSIJU! Gori još jedno naftno postrojenje, napad na stambene objekte u Hersonskoj oblasti
Foto: Printscreen

istočni front

NOVI NAPAD DRONOVIMA NA RUSIJU! Gori još jedno naftno postrojenje, napad na stambene objekte u Hersonskoj oblasti

Planeta -

U napadu bespilotne letelice na jugu Rusije izazvan je požar u rafineriji nafte, javila je jutros ruska novinska agencija TASS.

Požar je izbio je u rezervoaru u rafineriji u Iljskom, u Krasnodarskoj oblasti, nakon napada "neidentifikovanog drona", rekao je zvaničnik hitne službe, navodi TASS.

Lokalni guverner je na Telegramu naveo da je požar zahvatio površinu od 400 kvadratnih metara i da je ugašen.

Ukrajina je retko preuzimala odgovornost za, kako Moskva kaže, česte napade ukrajinskih dronova na njenu infrastrukturu i vojne ciljeve, posebno u regionima bliskim Rusiji. Prošlog juna, rafinerija nafte Novošahtinsk u ruskoj oblasti Rostov, koja se graniči sa Ukrajinom, obustavila je rad nakon što su dva drona napala njene objekte.

Rusija je juče saopštila da je oborila dva ukrajinska drona koja su bila usmerena na Kremlj u Moskvi, navodeći da je to bio pokušaj ubistva predsednika Vladimira Putina, nekoliko dana pred veliku vojnu paradu 9. maja.

Vladimir Putin
foto: EPA-EFE/VLADIMIR ASTAPKOVICH/SPUTNIK/KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ukrajinsko predsedništvo je saopštilo da Kijev "nema nikakve veze" s napadom bespilotnim letelicama na Kremlj.

Napad u Hersonskoj oblasti na stambena naselja

Ruska vojska osujetila je pokušaj Oružanih snaga Ukrajine da napadnu naselja Hersonske oblasti pomoću bespilotnih letelica, izjavio je za RIA Novosti Aleksej Rulev, šef pres-centra grupe Dnjepar.

Kherson, Herson, Ukrajina
foto: EPA Stanislav Kozliuk

„Jedinica PVO grupe Dnjepar odbila je još jedan napad ukrajinskih bespilotnih letelica na stambena naselja u Hersonskoj oblasti. Usled vatrenog položaja uništeni su jurišni dronovi u rejonu naselja Obrivka, Nova Majačka, Podstepne i Sagi“, rekao je on.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja