NEMAČKU ŠOKIRAO JOŠ JEDAN BANKROT: Poznati prehrambeni lanac stavio katanac na radnje ZAPOSLENI PLAKALI POSLEDNJEG RADNOG DANA
Foto: Printskrin / You Tube

kriza

NEMAČKU ŠOKIRAO JOŠ JEDAN BANKROT: Poznati prehrambeni lanac stavio katanac na radnje ZAPOSLENI PLAKALI POSLEDNJEG RADNOG DANA

Planeta -

Mnoge tradicionalne pekare u Nemačkoj poslednjih godina jedna za drugom prestale su sa radom.

Razlozi za zatvaranje su različiti, ali prednjače pandemija koronavirusa i sve veći troškovi energije koji su ugasili mnoge kompanije. Nedostatak osoblja takođe je veliki problem.

Najnovija vest stiže iz pekare "Hajman". Nakon punih 18 godina mnogima omiljena pekara zatvorila je sve svoje lokale u Bavarskoj.

Kompanija je podnela zahtev za stečaj u proleće 2023 godine i sada su sve poslovnice zatvorene.

U poslednjoj objavi na društvenim mrežama pekara "Hajnman" dirljivim rečima se obratila kupcima i zaposlenima.

- Želeli bismo da se zahvalimo našim kupcima na vernosti i saosećajnim rečima u poslednje vreme. Jako nas boli što moramo da zatvorimo pekare - napisala je kompanija.

Bankrot je teško pao i zaposlenima koji su zajedno plakali poslednjeg radnog dana.

Pekara "Hajnman" imala je sedište u Redentalu i lokale širom države.

Poslednji radni dan pekare bio je 22. aprila 2023. Kompanija se poslednji put oglasila na društvenim mrežama dan ranije. Od tada su vrata tradicionalne pekare zatvorena.

Nedavno je odlazak u stečaj najavio i čuveni nemački lanac prodavnica nameštaja "Who’s Perfect".

Nemačka internet trgovina Brands4Friends, podsetimo, zvanično prestaje sa radom 30. juna 2023. godine, a lokalni mediji navode da je 115 zaposlenih već dopisom obavešteno o prestanku rada.

Još jedan poznati nemački trgovački lanac morao je da podnese zahtev za stečaj od početka 2023. godine. Nemački mediji prenose da je "Reno Schuhcentrum GmbH" pred bankrotom i da je okružni sud u Hamelnu 28. marta 2023. naredio preliminarni stečajni postupak. Reč je o drugom najvećem trgovačkom lancu obuće u Nemačkoj nakon Dajhmana.

Nekoliko trgovinskih lanaca je ranije takođe podnelo zahtev za bankrot poslednjih meseci uključujući dva velikana u industriji obuće - Gerca i Salamandera. Kompanije su za to okrivile posledice pandemije korone i opadanje raspoloženja potrošača.

(Kurir.rs/Feniks magazin/Foto:Ilustracija)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track