MILION I SEDAMSTO HILJADA TURAKA IZAŠLO DA PODRŽI ERDOGANA: Neverovatan skup nedelju dana uoči predsedničkih izbora (VIDEO)
Foto: Printscreen/Twitter

MILION I SEDAMSTO HILJADA TURAKA IZAŠLO DA PODRŽI ERDOGANA: Neverovatan skup nedelju dana uoči predsedničkih izbora (VIDEO)

Planeta -

Oko 1,7 miliona ljudi učestvovalo je na glavnom i najmasovnijem mitingu aktuelnog turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana u Istanbulu uoči predsedničkih izbora, koji su zakazani za 14. maj.

"Prema zvaničnim podacima koje sam dobio, na mitingu prisustvuje oko 1,7 miliona ljudi. Ako stanovnici Istanbula kažu "da" na izborima, pitanje (izbora predsednika) može se smatrati rešenim", rekao je Erdogan.

Miting podrške lideru zemlje, koji je organizovala vladajuća Partija pravde i razvoja na čijem je čelu, održan je u Nacionalnom parku, koji se nalazi na teritoriji nekadašnjeg Međunarodnog aerodroma Ataturk.

Na skupu su bile pojačane mere bezbednosti. Vozovi metroa koji su saobraćali do mesta događaja bili su prepuni od podneva, kao i peroni stanica, gde su Erdoganove pristalice skandirale parole u ​​znak njegove podrške.

Dana 6. maja, predsednički kandidat turske opozicije Kemal Kilindžaroglu održao je miting u azijskom delu Istanbula. I taj je bio brojan, ali broj učesnika nije naveden.

Predsednički izbori u Turskoj biće održani 14. maja. Na njima ima pravo glasa 64 miliona građana.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track