FRICL SE OGLASIO IZ ZATVORA: Šokantne reči monstruma koji je 24 godine silovao ćerku OTKRIO SVOJE MORBIDNE NAMERE
Foto: People Picture / Capital pictures / Profimedia

neverica

FRICL SE OGLASIO IZ ZATVORA: Šokantne reči monstruma koji je 24 godine silovao ćerku OTKRIO SVOJE MORBIDNE NAMERE

Planeta -

Jozef Fricl (87), monstrum koji je dobio sedmoro dece sa ćerkom koju je 24 godine držao zatočenu u podrumu, prvi put je otkrio da želi da izađe na slobodu i ponovo vidi svoju porodicu.

U šokantnom intervjuu za britanski Sun Jozef Fircl je rekao da želi da doživi starost od 130 godina. Takođe je opisao režim ishrane koga se pridržava u zatvoru kako bi zdrav dočekao izlazak na slobodu.

Austrijanac je za Sun preko svog advokata Astrid Vagner naglasio da želi da jednog dana ponovo vidi svoju porodicu.

- Definitivno verujem da ću ih jednog dana ponovo videti - rekao je monstrum.

Fricl je opisao i svoj život u mračnom zatvoru Štajn, ali je ostao prkosno optimističan u uverenju da će jednog dana biti slobodan.

- Svaki dan počinjem sa kafom. To mi je neophodno da bih se pravilno probudio, a zatim brzo sledi šolja vrućeg kakaa. Posle pijem čaj, pojedem tri jajeta i parče tosta sa šunkom, namaz od kobasica i sira, a obavezno uzimam tablete vitamina C i magnezijuma i cinka - navodi Fricl.

Monstrum - za koga se pretpostavlja da pati od demencije - dodaje da pije mnogo vode tokom dana.

Jozef Fricl
foto: Profimedia / ROBERT JAEGER/ AFP

- Nedavno sam pročitao da je naučno dokazano da ljudska bića mogu da žive do 150 godina ako se dobro hrane i vežbaju. Želim dakle da doživim 130 godina. To je moj plan - rekao je Fricl.

Takođe je šokantno otkrio da želi pomirenje sa svojom 84-godišnjom bivšom suprugom i tvrdi da su i dalje u braku uprkos tome što su se razveli pre 11 godina.

Mediji su ranije navodili da Fricl koristi kolica sa rolerima da hoda.

- Razumem ljude koji žele da umrem u zatvoru, ali želim da jednog dana doživim slobodu. Nikada se nisam plašio smrti - naveo je u jednom pismu.

SILOVAO ĆERKU 24 GODINE

Inženjer elektrotehnike, podsetimo, zaključao je u podrum ćerku Elizabet, koja sada ima 57 godina, a zatim je seksualno zlostavljao 24 godine i sa njom dobio sedmoro dece.

Takođe se veruje da ima više vanbračne dece u inostranstvu gde je odlazio na poslovna putovanja.

Osuđen je na doživotni zatvor 2009. godine zbog incesta, silovanja, prinude, lažnog zatvaranja, porobljavanja i zbog ubistva jednog od svojih maloletnih sinova iz nehata.

Elisabet je imala 18 godina kad je nestala 1984. i nije viđena do 2008. kad je izašla iz podruma nalik tamnici koji je izgradio njen otac ispod porodične kuće u Amštetenu u Austriji.

Zlostavljanje je rezultiralo rođenjem sedmoro dece - od kojih je troje ostalo u zatočeništvu sa majkom.

Jedan je umro od Friclove ruke, nekoliko dana nakon rođenja, a on je telo odložio u spalionicu. Troje su odgajali Fricl i njegova supruga Rozmari, sada stara 84 godine, koja su razvela od njega nakon što su razotkriveni njegovi užasni zločini.

(Kurir.rs/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track