KRILA TRUDNOĆU, PORODILA SE U DNEVNOJ SOBI PA BEBU UGUŠILA: Na suđenju tinejdžerki (15) otkriveni detalji stravičnog zločina
Foto: Shutterstock

postala majka sa 15 godina

KRILA TRUDNOĆU, PORODILA SE U DNEVNOJ SOBI PA BEBU UGUŠILA: Na suđenju tinejdžerki (15) otkriveni detalji stravičnog zločina

Planeta -

Tinejdžerka iz Engleske pre četiri godine ubila je svoju tek rođenu bebu nakon porođaja u svojoj dnevnoj sobi dok su njeni bolesni roditelji bili na spratu.

Paris Mejo je imala samo 15 godina kada je ubila tek rođenoj dečaka tako što mu ugurala vatu u disajne puteve. Stavila je njegovo telo u kesu za smeće i zamolila starijeg brata da ga sutradan odloži. Ali njena majka pronašla je bebu u torbi i pozvala hitnu pomoć.

"Porođaj se dogodio u dnevnoj sobi porodične kuće u kojoj je gospođica Mejo živela s roditeljima i bratom Džordžom. Ona je bila sama i rodila je bebu bez pomoći, dok je njen bolesni otac bio na spratu na dijalizi koju je nadgledala njena majka", naveo je tužilac Jonas Hankin

"Posle porođaja okrivljena je bebu udarala u glavu i nanela joj tešku povredu mozga. Otprilike dva sata kasnije, shvativši da je beba još uvek živa, ugurala joj je komade vate u usta. Stavila je telo bebe u vreću za otpatke i odložila ga na kućni prag pre nego što je legla u krevet."

Tužilac Hankin je rekao da je obdukcija otkrila da se beba ugušila nakon što joj je jedan komad vate blokirao jednjak.

Sud u Vusteru je čuo da je Majo mislila da ima menstrualne bolove uveče kada se beba rodila dok se kupala u toploj vodi.

Njen brat Džordž ostavio joj je čaše toplog mleka i vode ispred vrata kupatila pre nego što je izašao preko noći.

Kada je došao kući, Mejo ga je zamolila da ne ulazi u dnevnu sobu jer je jako iskrvarila, rečeno je poroti.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Shutterstock

Sledećeg jutra tinejdžerka je svom bratu poslala tekstualnu poruku u kojoj ga je zamolila da se reši kese za otpatke, dodavši da je "bolesna" od prethodne noći.

Ali njena majka je pogledala kesu za otpatke i histerično vrisnula ka Džordžu: "U kesi je beba!"

Tižilac Hankin je rekao: "Majka optužene je pozvala hitnu pomoć rekavši da se njena ćerka porodila. Čulo se kako govori: 'Mogla si mi reći draga. Jadna beba. Zašto mi nisi rekla?'"

Porota je dobila plan porodične kuće s označenom sobom u kojoj je beba rođena. Takođe je čula poziv hitnim službama od majke.

Sud je čuo da je Mejo rekla bolničarima da nije znala da je trudna i da je beba "ispala iz nje".

"Rekla je bolničaru da beba nije u redu. Nadala se da će njena mama pomisliti da je beba smeće i baciti je. Rekla je da zna identitet bebinog oca, ali da nije imala nikakve veze s njim", rekao je tužilac.

Porota je čula da je Majo kasnije imenovala oca kao Bendžija Dejvisa, ali se ispostavilo da to nije tačno.

Ilustracija
Ilustracijafoto: Profimedia, Shutterstock

Na suđenju za ubistvo se čulo da je Majo negirala da je trudna kada ju je starija sestra pitala dva meseca ranije.

Njen brat nije imao pojma da je njegova sestra trudna, ali je primetio da je postala šira i veća i počela da nosi široku odeću, čula je porota.

Mejo, iz Ruardina, u Glosterširu, tvrdila je da se beba nije kretala niti disala nakon što se porodila i da je koristila vatu da očisti "stvari" koje su joj izlazile iz usta.

Očekuje se da će suđenje trajati šest nedelja.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track