8 MINUTA KRVAVE BORBE ZA ŽENKU! Pogledajte UFC obračun 2 ogromna grizlija na Aljasci! JEDVA HVATAJU DAH PRE NOVE RUNDE (VIDEO)
Foto: Printskrin / You Tube

neverica

8 MINUTA KRVAVE BORBE ZA ŽENKU! Pogledajte UFC obračun 2 ogromna grizlija na Aljasci! JEDVA HVATAJU DAH PRE NOVE RUNDE (VIDEO)

Planeta -

Fotograf divljih životinja Bred Džozefs snimio je žestok obračun dva ogromna mužjaka grizlija na Aljasci.

Džozefs je snimao životinje u nacionalnom parku i rezervatu Lejk Klark na jugu Aljaske kad je primetio dva grizlija koji se spremaju za sukob tokom sezone parenja. Borba, međutim, nije bila jednaka, jer je jedan mužjak veći i stariji dok je drugi manji i mlađi.

Džozefs je snimak tuče medveda postavio na svoj Jutjub kanal gde već ima više od 315.00 pregleda.

- Nisu hteli da stanu. Bio sam zapanjen odlučnošću i izdržljivošću oba medveda dok su se borili za pravo dominacije u sezoni parenja - rekao je Džozefs i dodao da ništa slično nije video za 25 godina rada.

Snimak traje skoro devet minuta i počinje tako što se dva mužjaka usprave na zadnje noge i rvaju jedan protiv drugog. Na trenutak se vidi i kako hvataju dah pre nego što počne druga runda.

Na kraju snimka jedan od medveda priznaje poraz i odstupa pognute glave.

- Gubitnik je grizli na levoj strani. Vidi se da je pognuo glavu i kao da kaže "izvini". Pobednik će da ode. Gubitnik će da ostane - objašnjava Džozefs na snimku.

Grizliji inače mogu biti visoki i 2,7 metara kad se usprave na zadnje noge. Mužjaci mogu težiti do 390 kilograma.

Sezona parenja medveda obično traje od maja do jula i nije neuobičajeno da veći mužjaci oteraju manje dok će se mužjaci približne veličine boriti za dominaciju. Aljaska ima najveću populaciju medveda grizlija na kontinentu. Od 60.000 divljih medveda grizlija koji se nalaze širom Severne Amerike skoro polovina se nalazi na Aljasci.

(Kurir.rs/Yahoo)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track