LEPA ELIZABETA (27) JE NASLEDNICA NAJBOGATIJEG BRITANSKOG ROMA: Napustila sam školu sa 11 godina i idem TATINIM STOPAMA (FOTO)
Foto: Printscreen/Twitter

retko se viđa u javnosti

LEPA ELIZABETA (27) JE NASLEDNICA NAJBOGATIJEG BRITANSKOG ROMA: Napustila sam školu sa 11 godina i idem TATINIM STOPAMA (FOTO)

Planeta -

Poznati britanski biznismen romskog porekla Alfi Best (52) ima sina Alfija Juniora i ćerku Elizabetu.

Alfi Junior često se može videti u javnosti dok ćerka Elizabet uglavnom ostaje ispod radara medija. Elizabet (27) je sada prvi put otkrila detalje iz detinjstva i zašto radi u carstvu svog oca.

Miljenica poznatog britanskog biznismena i filantropa, koji se obogatio izgradnjom rezidencijalnih naselja za penzionere širom zemlje, otkrila je u novom dokumentarnom filmu pod nazivom "Romi milijarderi" da je napustila školu sa 11 godina. Sada je menadžer u kompaniji koju je Alfi stvorio od nule i tako zaradio svoje milione.

- Bukvalno sam išla samo u osnovnu školu, ali napustila sam je sa 11 godina. Mama i tata su tada imali veliku i tešku diskusiju da li da me šalju u školu. Kad sam počela da vozim upisala sam kurs dizajna na koledžu. To je zaista bilo obrazovanje - rekla je Elizabet.

Sada Elizabet upravlja jednim od Alfijevih rezidencijalnih naselja u Vindzoru i navodi da to radi strastveno.

- Odrasli smo u jednom tatinom rezidencijalnom naselju. Komunicirali smo i provodili vreme sa stanovnicima. Ako je nekome nešto zatrebalo, pokucao bi na naša vrata, a ako je nama nešto trebalo, stanari su uvek bili tu. To je divno okruženje za život i nismo mogli da poželimo bolje detinjstvo odrastajući u naselju. To je bilo kao da živimo sa mnogo naših baka i deka - rekla je mlada Elizabeta.

Navodi da stanovnici naselja imaju razvijen zajednički duh jer upavo to kompanija podstiče.

Alfi je objasnio koliko je "ponosan" na Elizabet i naglasio da je uložila mnogo da bi dobila "glavnu ulogu".

- Nije samo došla i dobila mesto među menadžerima nego je zaslužila taj posao. Prvo je počela da da radi u računovodstvu, zatim je prešla da upravlja jednim rezidencijalnim naseljem, a sada se nadamo da će biti viši menadžer i direktor oblasti i tako dalje. Radila je pažljivo i polako i od početka - navodi biznismen.

Alfi je na putu da već sledeće godine bude krunisan kao prvi romski milijarder na svetu. Njegovo veliko bogatstvo potiče od prodaje i iznajmljivanja rezidencijalnih kuća u naseljima širom velike Britanije.

Samo tokom prošle godine zaradio je oko 32 miliona funti.

Alfi putuje širom zemlje svojim personalizovanim helikopterom.

Budući najbogatiji Rom navodno je rođen u kamp prikolici pored puta u Lesteru u siromašnoj romskoj porodici. Napustio je školu sa 12 godina i započeo svoj prvi posao sa 14 godina kupovinom i prodajom automobila.

(Kurir.rs/Sun)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track