TROFEJNI TENK UNIŠTEN KOD BAHMUTA: Sejao strah na mnogim ratištima, a SPALJEN NEPOBEĐEN da ne padne u ruke neprijatelju (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

strah i trepet

TROFEJNI TENK UNIŠTEN KOD BAHMUTA: Sejao strah na mnogim ratištima, a SPALJEN NEPOBEĐEN da ne padne u ruke neprijatelju (VIDEO)

Planeta -

Čuveni sovjetski tenk T-80BVM koji su na početku rata zarobili pripadnici Oružanih snaga Ukrajine navodno je uništen tokom borbi kod Bahmuta.

Tenk su već na početku rata zarobili pripadnici ukrajinske 93. brigade "Holodni Jar" u Sumskoj oblasti na severoistoku zemlje. Nazvali su ga "Zeko".

- Iz njega su naši vojnici zgnječili desetine neprijateljskih vozila - prenosi ukrajinski portal Informer oizivajući se na izvore iz brigade.

Oklopnjak je nakon borbe u blizini sela Belka kod Trostjaneca nazvan u čast komandanta tenka sa pozivnim znakom "Vorčun".

"Zeko" je zatim učestvovao u tenkovskim bitkama u regionu Izjuma.

- Nekako je direktnom vatrom uništio četiri tenka koji su jurišali na položaje 93. brigade. Trofejni tenk je uništio orke. Nisu ih spasili ni rovovi ni zemunice - navodi Informer.

"Zeko" je na kraju prebačen u Bahmut.

- Jedna od akcija za njega je bila sudbonosna. Tenk je uspešno delovao protiv neprijatelja, ali se pri povratku zaglavio u jami na izlazu iz tunela. Neprijatelj je pucao na "zeku" i pokušali su da ga dohvate. Komandant tenka odlučio je da tenk spali kako ga okupatori ne bi odneli - navodi portal.

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo.

Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track