HTEO DA BUDE KAO KLINTON: Bivša saradnica tužila nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka, ono što je morala da radi je ODVRATNO
Foto: EPA / Stefani Reynolds

bOLESNO

HTEO DA BUDE KAO KLINTON: Bivša saradnica tužila nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka, ono što je morala da radi je ODVRATNO

Planeta -

Protiv Rudolfa Đilijanija (78), nekadašnjeg gradonačelnika Njujorka i advokata bivšeg predsednika Sjedinjenih Država Donalda Trampa, podneta je civilna tužba za seksualno zlostavljanje pred sudom na Menhetnu!

Tužbu je podnela Noel Danfi (43), koja tvrdi da ju je Đulijani primoravao na oralni seks dok je bio na telefonskoj vezi s Donaldom Trampom jer je želeo da se oseća kao Bil Klinton, nekadašnji predsednik Amerike.

Rudi Đulijani, Rudolf Đulijani
foto: EPA / Stefani Reynolds

Radila u bikiniju

Podsećamo, Klinton je, osim po bombardovanju SR Jugoslavije, na ovim prostorima ostao upamćen pre svega po seksualnoj aferi s Monikom Levinski, stažistkinjom u Beloj kući.

Noel Danfi u tužbi zahteva odštetu od 10 miliona dolara od Đulijanija. U tužbi na 70 strana ona navodi i da joj Đulijani duguje neisplaćene zarade u visini od dva miliona dolara.

Kako prenosi Glas Amerike, ona Đulijanija optužuje da ju je zaposlio da bi mu ispunjavala želju za seksualnim odnosima. Ona je navela da je Đulijani počeo da je seksualno zlostavlja čim ju je 2019. zaposlio kao direktorku za razvoj poslova, dok je bio Trampov advokat. Navodno joj je jasno stavio do znanja da je zadovoljavanje njegovih seksualnih potreba "apsolutno neophodno" za njen posao.

U tužbi još navodi da je Đulijani insistirao da ona radi iz njegovog stana, da bude u bikiniju i da na sebi nosi šorc sa američkom zastavom koji joj je kupio.

Ona tvrdi da je ima snimljene brojne razgovore s Đulijanijem, među kojima je i onaj kada ju je primorao na oralni seks dok je bio na telefonskoj vezi s Trampom jer je tvrdio da želi da se oseća kao Bil Klinton.

Alkohol i bes

Noel Danfi je takođe navela da je Đulijani imao "alkoholom zalivene izlive besa tokom kojih je imao seksističke, rasističke i antisemitske ispade", koji su činili atmosferu na poslu nepodnošljivom i da ju je otpustio u januaru 2021.

Đulijanija, koji je bio gradonačelnik Njujorka, ugledni Tajm je izabrao za ličnost godine 2001. zbog reagovanja na napade od 11. septembra.

Prema tužbi, Đulijani je obećao da će plaćati Noel Danfi milion dolara godišnje i da će je besplatno predstavljati u njenim sudskim postupcima zbog nasilja u porodici, ali je naveo da novac treba da sačeka, kao i da treba da krije da je zaposlena kod njega, jer bi to moglo da donese probleme njegovoj teškoj brakorazvodnoj parnici.

Donald Tramp
foto: AP/Evan Vucci

Istraga o vezama Trampa i Rusije

Federalni istražni biro (FBI) nije imao dokaze da istražuje predsedničku kampanju Donalda Trampa 2016. godine i u istrazi se previše oslanjao na informacije koje su obezbedili Trampovi politički protivnici, zaključio je specijalni tužilac Džon Duram u svom izveštaju na 306 strana, koji predstavlja kraj četvorogodišnje istrage pokrenute u maju 2019. Njega je angažovao tadašnji ministar pravde Vilijam Bar da istražuje potencijalne pogrešne poteze FBI tokom pokretanja istrage potencijalnih kontakata Trampove kampanje 2016. i Rusije. Istragu FBI, poznatu pod imenom "Crossfire Hurricane", kasnije je preuzeo specijalni tužilac Robert Maler, koji je u martu 2019. zaključio da nema dokaza o krivičnoj zaveri između Trampovog izbornog štaba i Rusije.

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track