RODITELJI IZ PAKLA: Sina (10) godinama zatvarali, okrutno zlostavljali i mučili glađu, dečak spao na 17 kilograma (FOTO)
Foto: Spalding County Sheriff's Office

dete nekim čudom uspelo da pobegne

RODITELJI IZ PAKLA: Sina (10) godinama zatvarali, okrutno zlostavljali i mučili glađu, dečak spao na 17 kilograma (FOTO)

Planeta -

Roditelji iz Džordžije uhapšeni su zbog zlostavljanja dece i nemara nakon što je njihov izgladneli desetogodišnji sin pronađen kako luta njihovim komšilukom tražeći prodavnicu u kojoj bi mogao da izmoli hranu.

Policija Grifina uhapsila je Tajlera i Kristu Šindli nakon što su njihove komšije u petak pronašle njihovog mršavog sina izgubljenog na ulicama. Dete je preklinjalo policiju da ga ne teraju da se vrati kući.

Rekli su da je dečak namerno izgladnjivan i da je imao samo oko 36 funti (oko 17 kg) kada je spašen, što je težina prosečnog četvorogodišnjaka.

„Ovo dete je, jednostavno rečeno, umiralo od gladi, i to je tragično“, rekla je okružni tužilac Grifin Mari Broder na konferenciji za novinare u utorak.

Roditelji su optuženi da su zaključali dete u svojoj spavaćoj sobi i ostavili ga samog u kući „u više navrata u dugim vremenskim razdobljima, bez pristupa svetlu, hrani, odeći ili pomoći odraslih“, navodi se u saopštenju.

Takođe su navodno uskratili 10-godišnjaku toplu vodu, pogled spolja, toalet papir i interakciju sa ljudima, pa su ga u jednom trenutku čak i tukli, izazivajući dalje povrede.

Izgladnelo dete je brzo prevezeno u obližnju bolnicu, gde se leči zbog neuhranjenosti i slabih otkucaja srca.

Dečak je takođe pretrpeo „povredu zuba i unakaženost” usled gladovanja, povreda koje roditelji navodno nisu uspeli da leče.

Zvaničnici su dodali da je u domu bilo još dece i da su oni dati na čuvanje državnom Odeljenju za porodične i dečije usluge.

Šindlijevi su optuženi za zatvarane, zlostavljanje i okrutnost prema deci.

(Kurir.rs/The New York Post)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track