PRVA DIREKTNA BORBA RUSA SA NEMAČKIM LEOPARDOM? Komandant ruskog bataljona tvrdi da se ukrajinski tenk povukao posle prvog hica
Foto: Shutterstock

NAVODNI sukob prošao bez žrtava

PRVA DIREKTNA BORBA RUSA SA NEMAČKIM LEOPARDOM? Komandant ruskog bataljona tvrdi da se ukrajinski tenk povukao posle prvog hica

Planeta -

Po prvi put su ruske tenkovske posade u DNR navodno naišle na posadu ukrajinske vojske u nemačkom tenku Leopard, navodi TASS.

Kako navodi agencija, nemačko vozilo sa posadom Oružanih snaga Ukrajine povuklo se posle prvog hica u svom pravcu, a zbog terena hitac ruskog tenka nije pogodio cilj.

Ovo je za TASS u ponedeljak posvedočio komandant tenkovskog bataljona Oružanih snaga Rusije sa pozivnim znakom „Tigar“, čiji su potčinjeni učestvovali u borbi.

"Prekjuče je Leopard izašao da razradi naše položaje, mi smo odmah krenuli u bitku. Ovo je prvi susret sa Leopardom. Naša dežurna oklopna grupa je krenula na liniju vatre. Naša posada je prva otvorila vatru. Leopard je to primetio i krenuo da se povlači“, rekao je izvor.

On je dodao da je Leopard krenuo da dejstvuje prema uporištu Oružanih snaga Rusije, ali je zahvaljujući obaveštajnim podacima brzo otkriven.

(Kurir.rs/TASS)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track