SCENA KAO IZ AKCIONOG FILMA: Policajac se popeo na krov automobila u pokretu, kad je vozač dao gas, držao se za krov (VIDEO)
Foto: Printscreen YT

dramatično hapšenje

SCENA KAO IZ AKCIONOG FILMA: Policajac se popeo na krov automobila u pokretu, kad je vozač dao gas, držao se za krov (VIDEO)

Planeta -

Snimak u kome se vidi kako je američki policajac uperio pištolj u osumnjičenog dok kleči na haubi automobila u pokretu - pre nego što se, kao u scenama iz akcionih filmova, uhvatio za krov vozila dok se vozač brzo udaljava - nedavno je objavljen.

Policajac je viđen kako prilazi automobilu pre nego što je vozaču rekao da postoji nalog za njihovo hapšenje.

"Za vama je izdat nalog za hapšenje u Ilinoisu", rekao je policajac Patrik Mekarti vozaču Denisu Gajderu i zamolio ga da izađe iz vozila.

Umesto toga, Gajder je dao lagani gas.

Snimak kamere sa tela drugog policajca iz drugog ugla zatim pokazuje policajca Patrika Mekartija kako stoji ispred vozila i s uperenim pištoljem dok viče osumnjičenom da "zaustavi j***** automobil!".

Mekarti se zatim penje na vozilo i kleči na haubi s pištoljem uperenim u vozača i govori: "Stisni prokletu kočnicu!"

Osumnjičeni je ignorisao njegov zahtev, a onda je stisnuo gas, dok se Mekarti držao za krov vozila.

Mekarti se držao za krov dok je vozilo brzinom od oko 80 kilometara na sat jurilo kroz nešto izgleda kao industrijska zona.

Automobil je u jednom trenutku naglo skrenuo, zbog čega je Mekarti pao sa krova i velikom brzinom udario o tlo i zadobio povredu leđa.

"Dobro sam, čoveče, drži ga!", viknuo je Mekarti svom kolegi koji je bio u drugom vozilu dok se Gajder udaljavao.

Vozač je na sudu priznao krivicu za nanošenje teških povreda vozilom i osuđen je na kaznu do pet godina zatvora. Na sudu je rekao da se uplašio za svoj život kada je policajac potegao pištolj na njega i skočio na haubu, zbog čega je dao gas kako bi pobegao.

Incident se dogodio 2021. godine, ali je policija Ajove tek sada objavila snimak.

(Kurir.rs/Telegraf)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track