OVAKO JE RUSKI DOBROVOLJAČKI KORPUS UPAO U BELGORODSKU OBLAST: Zauzeli najmanje četiri naselja u blizini pograničnog regiona VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

OVAKO JE RUSKI DOBROVOLJAČKI KORPUS UPAO U BELGORODSKU OBLAST: Zauzeli najmanje četiri naselja u blizini pograničnog regiona VIDEO

Planeta -

Pripadnici Ruskog dobrovoljačkog korpusa rano jutros upali su u Belgorodsku oblast.

Najpre je granatirano nekoliko sela i uništena granična stanica.

Navodno su su ubijeni pripadnici ruske granične službe, prenosi TV Front.

Rat u Ukrajini
foto: Printscreen Twitter

Prema prvim informacijama, u ponedeljak rano ujutro u Belgorodsku oblast upalo je 6-8 oklopnih vozila i tenkova ukrajinskih oružanih snaga, pripadnika Legije Slobodne Rusije ili Ruskog dobrovoljačkog korpusa koji su upali u Belgorodski region na zapadu Rusije sa jedinicama.

Kako se navodi, ove jedinice su zajedno sa jedinicama Tetritorijalne odbrane Ukrajine navodno zauzele grad Kozinku. Sa ruskom armijom vode se teške borbe prema mestu Grejvonu.

Belgorodski regionalni zvaničnici su izjavili da su „ukrajinske snage“ ušle i delimično zauzele najmanje četiri naselja u blizini pograničnog regiona, uključujući gradove Kozinka, Glotovo, Gora-Podol i Grajvoron, dok se na severu još vode teške borbe.

Borbe se vode u u selu Graivoro, gde stanovnici pokušavaju da ga napuste. U selu se čuje pucnjava, javljaju ruski mediji.

Kurir.rs/tvfront.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track