POGINUO DOK JE PAČIĆIMA POMAGAO DA PREĐU PUT: Amerikanac se sažalio i izašao na kolovoz, na njega svom silinom naleteo drugi auto
Foto: Printscreen Twitter

tragedija

POGINUO DOK JE PAČIĆIMA POMAGAO DA PREĐU PUT: Amerikanac se sažalio i izašao na kolovoz, na njega svom silinom naleteo drugi auto

Planeta -

Kejsi Rivara, 41, iz Kalifornije, poginuo je u saobraćajnoj nesreći dok je pomagao patkama da pređu prometni kalifornijski autoput u Roklinu, prenosi Dejlimejl.

Tragedija se dogodila u petak navečer kad je na muškarca autom naletela vozačica (17) i usmrtila ga dok su sve promatrala njegova deca iz auta.

Vilijam Vimsat (12) snimio je trenutak kada je vozač rizikovao život kako bi pomogao životinjama da bezbedno pređu put.

- Izašao je iz auta, terao je patke da pređu put, a svi su mu aplaudirali jer je bio veoma fin. Pomogao je životinjama da odu do ivice jer su imale problema - rekao je dečak.

- Sećam se jakog zvuka i kako ga je auto bacio preko raskrsnice. Njegove cipele i jedna čarapa bile su tačno ispred našeg automobila. On je bio jedini čovek koji je izašao iz automobila i hteo da pomogne, verovatno najbolji čovek u celom kraju. To nije fer – dodaje.

Nakon nesreće, Vilijamova majka je izašla iz svog automobila i tešila decu koja su u parkiranom automobilu bila svedoci očeve smrti.

Summer Peterson tvrdi da su njena deca takođe bila svedoci događaja.

„Govorili su: 'O, to je tako slatko. To je veoma lepo od njega', a onda ga je iznenada udario auto", rekla je ona za CBS 13.

Policija je saopštila da je vozač preminuo na mestu udesa.

- Niko nije uhapšen, a istraga o nesreći je i dalje u toku - saopštila je policija.

Petersonova je napravila privremeni spomenik na mestu nesreće, gde su meštani ostavljali cveće, a njen sin je doneo gumene patke u čast poslednjem čovekovom činu ljubaznosti.

(Kurir.rs/Daily Mail)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track