OČI SVETA UPRTE KA JEZERU U PORTUGALU! Nemačka policija veruje da je mala Medlin baš ovde ubijena (FOTO)
Foto: EPA-EFE/LUIS FORRA, Collect/Handout / Alamy / Alamy / Profimedia

potraga posle devet godina

OČI SVETA UPRTE KA JEZERU U PORTUGALU! Nemačka policija veruje da je mala Medlin baš ovde ubijena (FOTO)

Planeta -

Policija, koja istražuje nestanak Medlin Meken pretražuje rezervoar u Portugalu posle novih informacija o nestanku trogodišnje Madlin Meken.

Ronioci su snimljeni kako ulaze u jezero kod brane Arade u Portugalu u utorak ujutru. Na licu mesta nalaze se policajci, kao i kombiji sa nemačkim registarskim tablicama, navodi Dejli mejl.

Madlin Meken
foto: EPA-EFE/LUIS FORRA

Timovi za pretragu pretražuju obale rezervoara Baragem u Silvesu. Između 20 i 30 policajaca, od kojih su neki bili u uniformi, moglo se videti u oblasti pored brane Arade, oko 30 milja od Praia da Luz, gde je trogodišnjakinja poslednji put viđena živa 2007. dok je tamo bila na odmoru sa roditeljima.

Portugalska policija postavila je plavi bazni šator i ogradila područje za medije i javnost. Policajci su viđeni kako grabuljaju i skeniraju zemlju.

Očevici su rekli da je policija počela da pretražuje teren u utorak nešto pre 8 sati ujutru.

U rezervoar je ušao i mali gumeni čamac za dve osobe.

Madlin Meken
foto: EPA-EFE/LUIS FORRA

Nemački tužilac Kristijan Volter rekao je da je istraga u Portugalu počela na osnovu određenih dojava.

Istakao je da su nemački zvaničnici zatražili pretragu rezervoara i da im portugalska policija pomaže, kao i da su na licu mesta prisutni i britanski službenici.

"Ne mogu da otkrijem više u ovom trenutku, zašto tamo tražimo i šta se nadamo da ćemo naći. To će ostati naša tajna u ovom trenutku", rekao je on.

Fokus istrage nije samo na vodi, već i na području okolo, javljaju mediji.

Portugalski mediji pišu da će pretraga jezera trajati najmanje do srede, a da je glavni osumnjičeni za njen nestanak Kristijan Brukner često govorio za to područje da je "njegov mali raj", što je navelo vlasti da tamo nastave potragu.

Madlin Meken
foto: EPA-EFE/LUIS FORRA

Bivši britanski detektiv Džim Gembl, koji je radio na slučaju Medlin Meken, rekao je za BBC da su nemačke vlasti bile "apsolutno nepokolebljive" da je njihov osumnjičeni prava osoba i "otišle dalje i izjavile da veruju da je Medlin umrla i ubijena u Portugalu".

"S obzirom na to da se oni drže ovog pravca istrage na tako direktan način, pretpostavio bih da će ovo biti veoma direktna i fokusirana potraga", rekao je Gembl.

On je takođe rekao da veruje da nemačka policija ima "više informacija nego što ih deli sa javnošću".

(Kurir.rs/Daily Mail)

Bonus video:

00:43

Misteriozno jezero Lugu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track