GENERAL ZALUŽNI TEŠKO RANJEN: Komandant ukrajinskih oružanih snaga zadobio povredu glave i rane od gelera! PREŽIVEĆE, ali...
Foto: Printskrin / You Tube

POTVRĐENE GLASINE!

GENERAL ZALUŽNI TEŠKO RANJEN: Komandant ukrajinskih oružanih snaga zadobio povredu glave i rane od gelera! PREŽIVEĆE, ali...

Planeta -

Glavnokomandujući Oružanih snaga Ukrajine Valerij Zalužni zadobio je povredu glave i višestruke rane od gelera tokom raketnog napada ruskih trupa početkom maja na komandno mesto u blizini sela Posad-Pokrovskoe kod Hersona, rekao je predstavnik Ruske agencije za sprovođenje zakona saopštile su RIA Novostima, pozivajući se na njegove izvore u Oružanim snagama Ukrajine.

Prema njegovim rečima, Zalužni je odvezen u Nikolajev radi prve pomoći, a odatle helikopterom u vojnu bolnicu u Kijevu.

"U Nikolajevu je Zalužnom ukazana prva pomoć da zaustavi krvarenje. U kijevskoj vojnoj bolnici podvrgnut je kraniotomiji", rekao je izvor.

On je dodao da je stanje glavnokomandujućeg komplikovalo prisustvo prateće bolesti - dijabetesa tipa 2.

„Prognoza je sledeća: živeće, ali neće moći da radi svoj posao“, zaključio je bezbednosni zvaničnik.

Pre izvesnog vremena Zalužni je prestao da se pojavljuje u javnosti. Tako se 10. maja saznalo da je odbio da učestvuje na sastanku Vojnog komiteta NATO-a na nivou načelnika generalštabova. Zatim su se pričale da je ranjen ili čak ubijen.

Zamenica ministra odbrane Ana Maljar tvrdila je da glavnokomandujući nastavlja da ispunjava svoje dužnosti.

Kako je saopštila hakerska grupa „Džoker DPR”, pozivajući se na izvore u Oružanim snagama Ukrajine, Zalužni je podvrgnut nekoliko složenih operacija i može da se povuče iz zdravstvenih razloga.

Prema hakerima, informacije o njegovom stanju namerno su blokirane na zahtev zapadnih saveznika Kijeva, kako se ne bi potkopao duh Oružanih snaga Ukrajine, već demoralisane gubitkom Artjomovska (ruski naziv za Bahmut)

Dana 23. maja, na Zalužnijevom Telegram kanalu se pojavila objava u kojoj se navodi da je imao telefonski razgovor sa generalom Kristoferom Kavolijem, komandantom savezničkih oružanih snaga NATO-a u Evropi i komandantom američke vojske u Evropi.

Istovremeno, nije objavljen nijedan foto ili video snimak samog vrhovnog komandanta.

Kurir.rs/B92/RIA Novosti

Sve informacije o sukobu u Ukrajini na portalu Kurir.rs prenete su iz izvora koji su se do sada pokazali prilično relevantnim, i koje u skladu sa okolnostima i dužnom novinarskom pažnjom dodatno proveravamo.

Ipak, kako je u toku i pravi medijski i propagandni rat, redakcija Kurira moli čitaoce da nam skrenu pažnju na eventualne dezinformacije i lažne vesti, kako bismo pravovremeno reagovali i ispravili eventualne greške.

Informacije slati na mejl redakcija@kurir-info.rs

Bonus video:

02:05

MILOŠEVIĆ ME U HAGU OPSOVAO, A NASER ORIĆ GOVORIO DA ĆE ME UBITI! General o životu u Hagu i ratu u BiH: Hteo sam da spasim ljude

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track