ČETVOROSTRUKO UBISTVO ŠOKIRALO JAPAN: Zastrašujući zločin izvršio sin lokalnog političara
Foto: EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/

užas

ČETVOROSTRUKO UBISTVO ŠOKIRALO JAPAN: Zastrašujući zločin izvršio sin lokalnog političara

Planeta -

Japanske vlasti saopštile su danas da su uhapsile muškarca (31) u ruralnoj oblasti prefekture Nagano zbog ubistva četiri osobe koje se dogodilo u četvrtak, preneo je Rojters.

On se sumnjiči da je ubio četiri osobe tokom pucnjave i napada nožem.

Japan
foto: EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/

Osumnjičeni se zatvorio u kući nakon što je upucao dvojicu policajaca koji su došli na poziv da je žena izbodena, rekao je šef policije prefekture Nagano.

Policija je navela da je osumnjičeni Masanori Aoki, 31-godišnji sin lokalnog političara.

Oružano nasilje je i dalje je izuzetno retko u Japanu, uprkos ubistvu bivšeg premijera Šinza Abea u julu prošle godine. Pucnjave na više policajaca su još ređe, a poslednji incident se dogodio pre više od 30 godina.

Tokom incidenta u četvrtak popodne, policija je primila dojavu da je muškarac je jurio, a zatim izbo nožem ženu, navodi japanska novinska agencija Kjodo.

Očevidac koji radi na obližnjoj njivi rekao je Kjodu da je čovekov napad na prvu žrtvu izveden sečivom dugačkim oko 30 cm.

Japan
foto: EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/

Njegov motiv nije jasan. Kada je svedok upitao osumnjičenog zašto je izbo nožem ženu, on je, kako se navodi, odgovorio: „Ubio sam je zato što sam to һteo“.

Aoki - koji je navodno nosio maskirnu uniformu, šešir, naočare za sunce i masku - potom je navodno pucao u policajce koji su reagovali na poziv.

Nije odmaһ bilo jasno kako je četvrta osoba – opisana kao starija žena – umrla.

Aoki se kasnije zabarikadirao skoro 12 sati u kući svog oca u mirnom stambenom delu grada Nakano, zajedno sa svojom majkom i tetkom. Njegov otac, Masamiči Aoki, je predsednik skupštine grada Nakano.

Nekoliko sati kasnije, majka i tetka osumnjičenog su viđene kako beže iz kuće, javili su japanski mediji. Osumnjičeni je u petak rano ujutro izašao iz kuće i uhapšen.

Lokalni mediji su izvestili da je Aoki bio uzgajivač grožđa koji je posedovao prodavnicu sladoleda.

Japan
foto: EPA-EFE/JIJI PRESS JAPAN OUT EDITORIAL USE ONLY/

Zvaničnici su rekli da je osumnjičeni imao dozvolu za oružje.

Japan ima stroga pravila o posedovanju oružja i dozvoljava samo civilima da poseduju lovačke puške i vazdušno oružje. Ljudi moraju da prođu strogi ispit i testove mentalnog zdravlja da bi kupili oružje.

Jedan 72-godišnji svedok rekao je da je radio na obližnjoj farmi kada je žena dotrčala sa puta govoreći "Pomozi mi“ i potom pala na zemlju.

- Iza nje je došao maskirani muškarac sa velikim nožem i ubo je u leđa - rekao je svedok. Muškarac navodi da je pozvao Hitnu pomoć dok su komšije pokušavale da reanimiraju ženu.

(Kurir.rs/BBC)

Bonus video:

01:45

KURIR TV NA LICU MESTA POVODOM MASAKRA U MLADENOVCU: Krv svuda!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track